Bowls med kyllingekebab, tzatziki og grønt Bowls med kyllingekebab, tzatziki og grønt Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på bowls med hjemmelavet kyllingekebab, tzatziki og grønt. Sunde bowls, som er fyldt med grønt og som mætter godt. Ingrediensliste Kyllingekebab 400 g. kyllingebryst 2 fed hvidløg 1 spsk. sukker 2 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. stødt koriander 0,5 tsk. stødt kanel 0,5 tsk. cayennepeber 1 tsk. paprika 0,5 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. citronsaft 100 g. græsk yoghurt salt/peber Tzatziki 0,5 stk. agurk 150 g. græsk yoghurt 1 fed hvidløg salt/peber Andet 50 g. frisk spinat 50 g. syltede rødløg 100 g. cherrytomater 0,5 stk. agurk 0,5 stk. rødløg 1 spsk. olivenolie salt/peber Fremgangsmåde Start med at forberede kødet. Skær kyllingebryst ud i meget tynde skiver. Kom kyllingen op i en skål. Kom alle de resterende ingredienser til kyllingekebabben og vend det hele godt rundt. Lad det stå og trække, imens du forbereder det resterende. Nu til tzatziki. Agurken skylles og rives på groft på et rivejern. Pres så meget væske ud af dem med hænderne, som du kan. Bland nu revet agurk med græsk yoghurt. Hak hvidløg fint eller pres i en i hvidløgspresser. Tilsæt til din tzatziki. Smag til med salt/peber. Sæt til side. Skær cherrytomater i halve. Skær agurk og rødløg i tern. Vend cherrytomater, agurk og rødløg i olivenolie samt lidt salt/peber. Varm en pande op til høj varme. Tilsæt fedtstof. Kom kylling på panden og steg det godt af, så det får lidt farve og kanterne af kødet nærmest begynder at karamellisere. Skyl spinat og læg som bund i dine bowls. Top med kyllingekebab, grønt, tzatziki og syltede rødløg. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bowls med kyllingekebab, tzatziki og grønt Vi elsker bowls! Især de her bowls med kyllingekebab, tzatziki og masser af grønt. Det er som om, at vi nemmere får spist en masse grønt, når vi laver bowls. Så derfor er de ofte på ugens madplan. Her har vi lavet hjemmelavet kyllingekebab, som er tyndskåret kylling, som er vendt i den lækreste krydderiblanding. Du kan også bare købe noget færdiglavet kyllingekebab, men det er så nemt at lave selv. Og så kan man også selv justere krydderierne, så det passer til ens smagsløg. Kyllingen bliver stegt på en pande ved høj varme. Det er vigtigt, at du får det stegt ved høj varme, så kyllingen nærmest bliver karamelliseret. Hvis det bliver stegt ved for lav varme, så bliver det “kogt” og du får ikke samme resultat. Det her kyllingekebab er så godt og du kan jo også bruge det i blandt andet pitabrød, wraps osv. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på sundere aftensmad her Kyllingebowl med grønt Udover kyllingekebab og en masse grønt, så har vi også lavet en hjemmelavet tzatziki. Det er en af vores yndlings form for dressinger og så er det samtidig så nemt at lave. Det laves blot på revet agurk, græsk yoghurt og hvidløg. Du kan også sagtens toppe med en anden dressing eller blot bruge en færdiglavet fra supermarkedet. Som det grønne element er der en bund af spinat og så har vi lavet en kombination af cherrytomater, agurk og rødløg, som er vendt i lidt olivenolie, salt og peber. Lidt syltede rødløg på toppen er altid godt, og så har du altså den lækreste og sundeste kyllingebowl. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.