Brændte mandler

Opskrift til g. Opskrift til 200 g.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på nemme brændte mandler, som dem de sælger på gaden. Lad duften af brændte mandler sprede sig i dit hjem. Du kommer ikke til at fortryde det! De er perfekte som en spiselig værtindegave eller blot som en sød snack i juletiden.

Ingrediensliste

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienserne blandes på en pande med høj kant. Varmes herefter op ved middel varme, imens der røres ofte.
  2. Gør samtidig en bageplade klar med bagepapir, hvor du kan hælde mandlerne over for at køle af, når de er færdige.
  3. På et tidspunkt fordamper alt vandet og så vil sukkeret “tørre” på panden og krystallisere. Nu skruer du en smule ned for varmen og bliver ved med at røre. Sukkeret vil smelte og blive mørkere.
  4. Når alt sukkeret har sat sig på mandlerne og de har fået en flot gylden farve, så hælder du dem over på bagepapiret.
  5. Adskil dem, så de ikke klistrer sammen. Lad dem køle helt af og så er de klar til at blive spist.
  6. Kan opbevares i en lufttæt beholder.
Bedøm denne ret

Opskrift på brændte mandler

Lav dine egne brændte mandler med denne opskrift. Når juletiden nærmer sig og der i gågaden i Aalborg bliver solgt brændte mandler, som kan duftes på flere hundrede meters afstand, så er der ved at være jul. Det er vildt hvordan noget så simpelt kan smage så godt.

Vi elsker dem og er nok de første i køen, når de begynder at sælge dem på gaden. Så i år besluttede vi os for at prøve at lave dem selv. Vi ville have denne skønne duft af brændte mandler hjem i lejligheden. Og det skal jeg lige love for at vi fik. Hold nu op, hvor det duftede skønt! Hvis du endnu ikke har prøvet at lave dine egne hjemmelavede, som dem de sælger på gaden, så skal du tage at prøve det.

De er så gode som en snack. Vi lavede også en ekstra portion, som vi pakkede ned i cellofanposer, efter de var kølet ned. Dem havde vi så med som en spiselig værtindegave til en af årets julefrokoster. Der er intet som en personlig og hjemmelavet gave.

LÆS OGSÅ: Churros – hjemmelavede spanskrør

sukker og vand på pande

Hvordan laver man brændte mandler?

Det er jo faktisk super simpelt at lave sine egne brændte mandler. Og det giver den skønneste duft i hele huset. Vi har forsøgt at lave nogle billeder, så du kan se hele processen. Det er blot vand, sukker og mandler, som tilsættes til en pande. Herefter koger det ind, så du sådan en hvid masse, som på billedet over. Her spiller tålmodigheden ind, for nu skal du vente på at sukkeret smelter og karamelliserer, så du til sidst ender med lækre, gyldne brændte mandler, som på billedet under. Der er delte meninger omkring hvor mørke eller gyldne mandlerne skal være, så lav dem, som du bedst selv kan lide dem.

brændte mandler

Professionelle brændte mandler

Brændte mandler som på gaden eller professionelle brændte mandler. Det er faktisk slet ikke så svært at lave dem selv! Det kræver blot en god pande, mandler, sukker og lidt vand. Og så en god portion tålmodighed, da det tager lidt tid. Især at få den rigtige farve på mandlerne, som kræver, at man rører og vender dem jævnligt.

Der er simpelthen intet som duften af sådan en portion mandler, når man går på gaden i juletiden. De kan duftes på lang afstand og vi får øjeblikkeligt lyst til en portion nylavede mandler, når vi er på juleindkøb. De smager så godt og er virkelig smagen af julen for os.

De sidste år har vi så selv lavet de her professionelle brændte mandler. Vi vil anbefale at bruge en pande med høje kanter. Har du en wokgryde eller lignende, så er den også god, da de har sværere ved at brænde fast eller få for meget der.

sukker krystalliseres mandler

Brændte mandler

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

    1. Hej Line,

      De kan holde sig 2-3 måneder, hvis de er godt pakket ned. Men de er bedst, når de er nylavet 🙂

      Knus

      1. Hej. Jeg syntes mine mandler blev lidt for brændte inden sukkeret havde sat sig på mandlerne. Der var ligesom mere karamelmasse tilbage, som så endte med at blive lidt for brændt. Hvad gør jeg forkert?? ?

  1. Kunne I seriøst lave dem på 30 min? Syntes det tog en evighed… Måske jeg var for forsigtig med varmen. Hvad stod jeres komfur på, da I lavede dem?

  2. Hej ♥️

    Hvis man tilsætter lidt vanille og kanel , så smager de som dem man køber på gaden (dem de står og brænder direkte) det er helt utroligt lækkert , sådan rigtig mums.. tak for skønne opskrifter i alle kategorier..
    Og glædelig jul

  3. Jeg oplevede at mine mandler blev bløde, og ikke sprøde (bid i dem), som man kender dem fra gaden – hvad gør jeg forkert?

    1. Hej,

      Det lyder meget mærkeligt og noget, som vi ikke har oplevet før. Lod du dem køle helt af, inden du smagte på dem? 🙂

      Kh

  4. De blev virkelig gode og smager ligesom dem man køber og sikke alle de penge vi spare.
    Købte en stor pose mandler (2 kg) for 109 kr.
    Og normalt køber jeg 200g for 50kr, men det kommer jeg aldrig til igen

Skriv en kommentar