Braiserede svinekæber med kartoffelmos

Braiserede svinekæber med kartoffelmos
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer og 15 minutter

Samlet tid

2 timer og 35 minutter

Beskrivelse

Vores bedste opskrift på braiserede svinekæber med cremet kartoffelmos til. Braiseret grisekæber lavet med en god mørk øl og grøntsager.

Ingrediensliste

  • Braiserede svinekæber

  • 800 g. svinekæber
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. rødløg
  • 4 stk. gulerod
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 stk. porre
  • 1 spsk. tomatpure
  • 4 dl. mørk øl
  • 1 stk. oksebouillonterning
  • 5 dl. vand
  • 4 stk. laurbærblade
  • 4 stilke frisk timian
  • salt/peber
  • Sauce

  • sovsekulør
  • 2 spsk. smør
  • 1 dl. piskefløde
  • Kartoffelmos

  • 1,5 kg. kartoffel
  • 30 g. smør
  • 2 tsk. salt
  • 2 dl. mælk

Fremgangsmåde

Braiserede svinekæber

  1. Start med at rense svinekæberne. Skær eventuelle sener væk. Vend dem i salt/peber.
  2. Skræl grøntsager og skær i grove stykker.
  3. Varm en stor gryde op med fedtstof.
  4. Kom svinekæberne i og brun dem godt af på begge sider. Tag dem herefter op og over på en tallerken.
  5. Sæt gryden tilbage på blusset. Kom evt. lidt ekstra fedtstof i.
  6. Kom alle grøntsagerne i. Svits dem godt af.
  7. Tilsæt nu tomatpure og vend godt rundt.
  8. Kom svinekæberne tilbage i gryden.
  9. Tilsæt mørk øl, bouillonterning, vand, laurbærblade og friske timiankviste. Sæt låget på gryden, men lad der være en lille sprække, så damp kan slippe ud.
  10. Lad det hele simre ved middel varme i 2 timer.

Kartoffelmos

  1. Imens svinekæberne simrer, så kan du gøre kartoflerne klar.
  2. Skræl dem.
  3. Kom dem i en gryde. Kom vand i, så det dækker kartoflerne.
  4. Når der er ca. 30 minutter tilbage af simretiden på svinekæberne, så tænder du for kartoflerne.
  5. Bring dem i kog. Når det koger, så skrues der en anelse ned og kartoflerne koger til de er møre.
  6. Når de er kogt drænes de for vand og kommes over i en skål.
  7. Her piskes de med smør, salt og mælk til en luftig mos med en elpisker. Du kan også mose kartoflerne med en kartoffelmoser og herefter røre de resterende ingredienser i.
  8. Smag til med salt.

Sauce og anretning

  1. Når de to timer er gået, så tages svinekæberne op. Læg dem på en tallerken ved siden af.
  2. Hæld alt væsken igennem en trådsi, så du får siet grøntsager og timian fra.
  3. Hæld væsken tilbage i gryden. Tilsæt piskefløde og evt. et par dråber sovsekulør og lad den småkoge til den tykner.
  4. Til sidst piskes der koldt smør og den smages til med salt/peber.
  5. Kom svinekæberne tilbage i saucen og dem simre kort heri.
  6. Server dine braiserede svinekæber med kartoffelmos og sauce. Pynt evt. med frisk timian på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på braiserede svinekæber med kartoffelmos

Der er intet som en omgang braiserede svinekæber med kartoffelmos til! Det er comfort food, når det er bedst. Det er så vildt, at noget så simpelt kan være så lækkert. Sådan en god gang simremad, som stort set bare skal passe sig selv og så smager det som noget, man får på en restaurant. Hvis du vil forkæle kæresten, familien eller vennerne, så skal du lave sådan en omgang her. For nøj, hvor smager det bare godt.

Vi har braiseret svinekæberne i en god mørk øl, grøntsager og bouillonvand. Man kan også sagtens braisere i rødvin, men her har vi valgt at gøre det i øl. Det skal være en god mørk øl. Det kunne være en porter, brown ale, bock eller stout. Alle fungerer super godt. Udover øl, så braiseres de også sammen med grøntsager som gulerødder, løg, selleri og pore. Det er lige med til at give det sidste pift og så giver det god smag til saucen, som man jo koger samtidig.

LÆS OGSÅ: Klik her for at se alle vores gryderetter

Braiserede svinekæber med kartoffelmos

Braiseret svinekæber

Vi håber, at I kan fornemme vores begejstring for sådan en omgang braiseret svinekæber. Det er virkelig noget af det nemmeste at lave og det udbytte du får er så vildt! Måske lyder svinekæber ikke som det mest sexede, men de bliver så møre og fyldt med smag. Mange supermarkeder har også svinekæber. Vi har i hvert fald været heldige at finde dem i Brugsen, Rema1000, Meny og Føtex. De hedder enten svinekæber eller grisekæber.

Server det med en gang kartoffelmos, sellerimos eller rodfrugtsmos til. Som sagt, så er det comfort food i højeste klasse! Det er også sådan en ret, som vil være perfekt til hvis du skal have gæster. Dine gæster vil i hvert fald blive imponeret. Det er vi slet ikke i tvivl om.

Braiseret svinekæber

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar