Broccolisalat uden bacon

Broccolisalat uden bacon
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en fedtfattig og lækker broccolisalat uden bacon. Den er vendt i en lækker creme fraiche dressing, rødløg og pinjekerner.

Ingrediensliste

 • Fyld

 • 450 g. broccoli
 • 1 stk. rødløg
 • 30 g. pinjekerner
 • Dressing

 • 200 g. creme fraiche
 • 2 tsk. sød sennep
 • 1 tsk. hvidvinseddike
 • 1 tsk. flormelis
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Start med at røre dressingen sammen.
 2. Pisk alle ingredienserne sammen og smag til med salt/peber. Du kan evt. også tilføje lidt mere sød sennep. Smag til, så den passer til din smag.
 3. Skær broccoli i mindre buketter.
 4. Sæt en stor gryde over med vand og bring i kog. Når vandet koger, smides broccoli ned i vandet. Tag herefter hele gryden af varmen. Lad broccoli ligge i det varme vand i 2-3 minutter. Hæld herefter vandet fra og lad broccolien afkøle helt.
 5. Hak rødløg fint.
 6. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt pinjekerner. Rør jævnligt og lad dem stege til de får farve og begynder at dufte.
 7. Tag dem fra på en tallerken.
 8. Bland dressingen med afkølet og drænet broccoli, rødløg og halvdelen af pinjekernerne. Vend det hele godt rundt, så alt er dækket.
 9. Anret broccolisalaten i en skål eller et dybt fad. Pynt med de resterende pinjekerner og evt. lidt rødløg også.
 10. Server med det samme eller lad det stå og trække i køleskabet indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på Broccolisalat uden bacon

Her får du opskriften på en nem og fedtfattig opskrift på broccolisalat uden bacon. Selvom bacon smager godt, så er det også godt med en frisk broccolisalat uden bacon. Denne broccolisalat er vendt i en sennepsdressing og er toppet med ristede pinjekerner og rødløg. Det smager godt som tilbehør til aftensmaden eller til frokost. Vi spiser ofte sådan en broccolisalat her til frokost og så med et stykke stegt kylling til. Det smager fantastisk, mætter godt og så er det samtidig sundt. Så det er to fluer med et smæk.

Så hvis du er på udkig efter en mere fedtfattig opskrift, så prøv denne. Du kan også bruge en fedtfattig creme fraiche. Vær bare opmærksom på, at den er lidt tyndere i konsistensen end en creme fraiche med høj fedtprocent. Men det giver altså stadig en god og smagfuld dressing, så hvis du vil spare på kalorierne, så er det et nemt sted at gøre det.

LÆS OGSÅ: Klik her og se alle vores opskrifter på broccolisalater

Broccolisalat uden bacon

Fedtfattig broccolisalat

Sådan en omgang fedtfattig broccolisalat er god som tilbehør til aftensmad eller frokost. Den vil smage godt til et stykke rødt kød, kyllingebryst eller en butterdejsstang. Vi serverer også ofte broccolisalat, hvis vi skal holde en større fest og lave buffet. Det er sådan en salat, som altid plejer at falde i god jord hos de fleste. Det er i hvert fald en af vores yndlingssalater og så er det jo skønt, at den også kan laves i en fedtfattig udgave. Vi har i hvert fald heller ikke behov for at skulle have den med bacon hver gang.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar