Buddha bowl

buddha bowl med bagt blomkål
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på farverige Buddha Bowls med bagt blomkål og tahindressing. Lækre salatbowls med blomkål, sød kartoffel og ristede mandler.

Ingrediensliste

  • Buddha bowl

  • 400 g. sød kartoffel
  • 0,5 stk. blomkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. paprika
  • salt/peber
  • 150 g. frosne ærter
  • 0,5 stk. agurk
  • 30 g. frisk spinat
  • 1 stk. avocado
  • 30 g. mandler
  • 30 g. syltede rødløg
  • Tahindressing

  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. tahin
  • 0,5 stk. citron
  • 0,5 dl. vand
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Start med dressingen. Hak hvidløg fint eller pres i en hvidløgspresser.
  3. Bland finthakket hvidløg med tahin, saft fra en halv citron, akaciehonning og vand.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Kom evt. mere vand i, hvis du vil have en tyndere dressing. Sæt dressingen til side.
  6. Skræl sød kartoffel og skær i grove tern. Vend ternene med olie, salt og peber.
  7. Fordel dem på halvdelen af en bradepande beklædt med bagepapir.
  8. Sæt dem i ovnen og giv dem 15 minutter.
  9. Imens de er i ovnen, så gøres blomkål klar. Skær blomkål i mindre buketter. Vend dem med olie, salt, peber og paprika.
  10. Når sød kartoffel har fået 15 minutter, så tages bradepanden ud.
  11. Fordel blomkål på den anden halvdel af bagepladen. Fordel også mandler i ét af hjørnerne.
  12. Sæt bagepladen tilbage i ovnen og giv det hele 10 minutter. Imens gøres det resterende klar.
  13. Skyl spinat.
  14. Brug en kartoffelskræller til at lave strimler af agurken.
  15. Skyl frosne ærter i en si i lunkent vand.
  16. Skær avocado i skiver.
  17. Tag bagepladen ud af ovnen efter de 10 minutter.
  18. Anret dine bowls som anvist på billedet.
  19. Hak mandlerne groft.
  20. Top til sidst med syltede rødløg, avocado og de ristede mandler på toppen.
  21. Server din buddha bowl med tahindressingen til.
Bedøm denne ret

Opskrift på buddha bowl med bagt blomkål

Buddha bowl er en slags moderne salatbowl, som består af grøntsager. Det er derfor et vegetarisk eller vegansk måltid, hvor der virkelig er fokus på grøntsagerne. Her har vi givet vores bud på lækre budda bowls, hvor vi har lavet bagt blomkål og bagt sød kartoffel. Vi elsker at kombinere det bagte og det friske i en salatbowl. Det ændrer fuldstændig karakteren af sådan en omgang og gør også, at det bliver knap så kedeligt. Udover de bagte grøntsager, så har vi også toppet med ristede mandler.

Det smarte ved den måde vi gør det på er, at vi tilbereder de bagte ting på én bageplade. Det vil sige, at vi udnytter pladsen på bagepladen. Men da de forskellige ting har forskellige bagetider, så bages søde kartoflerne først. Herefter tages pladen ud og der fyldes op med blomkål og mandler, som så bager med. Det gør altså, at den her ret bliver virkelig nem at lave.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på måltidssalater

buddha bowl med bagt blomkål

Vegetariske og veganske salatbowls

De her lækre og nemme salatbowls er helt vegetariske og veganske. De består af masser af grøntsager og så har vi valgt at lave en tahindressing til. Du kan dog også sagtens købe en færdiglavet dressing i stedet for, hvis du hellere vil det. Tahindressingen passer bare virkelig godt til netop denne Buddha bowl. Den består af tahin, som er sesamsmør, som bliver blandet med citronsaft og hvidløg.

Hvis du ikke er til sød kartoffel, så kan du også sagtens bruge almindelige, hvide kartofler i stedet. Det vil helt sikkert også smage rigtig godt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar