Hvis du derimod er mere til en måltidssalat til frokost, så har vi også masser af opskrifter og ideer til det. Måske det skal være lidt ekstra luksus og du derfor gerne vil have en bowl. Det kan være en mexibowl, en laksebowl eller noget helt tredje. I måltidssalater har vi fokus på, at det skal være en god kombination af pasta, bulgur eller kartofler sammen med enten kylling, falafler, tun osv. Det skal nemlig være en salat, som kan holde én mæt længe og som samtidig kan spises kold.

Måltidssalater

I denne kategori har vi samlet alle vores bedste opskrifter på spændende og mættende måltidssalater. Måltidssalater er salater, som du kan spise til aftensmad, frokost eller i madpakken. Ofte er salat jo tilbehør til en ret, men her er salaten altså hovedpersonen.

Mættende salater

Ideen med en måltidssalat er, at det er mættende salater. De er derfor opbygget ud fra principper om, at de skal indeholde tre elementer, som er: noget grønt, noget kulhydrat og noget protein. Det grønne element er alle grøntsagerne. Kulhydrat-elementet kan være pasta, ris, kartofler, bulgur, nudler osv. Og protein kan være kylling, falafler, bønner, kødboller, tun, skinketern osv. Ved at inkludere alle tre elementer, så får man altså en mættende salat, som også holder dig mæt længe.

Salater som hovedmåltid

Vi spiser ofte salat som hovedmåltid, men det skal være sådan en måltidssalat her, ellers mætter det simpelthen ikke nok. Vi laver ofte bowls, hvor man nemt kan inkludere en masse grøntsager og andre spændende sager. Samtidig er det en fryd for øjet og som man siger, så spiser man jo også med øjnene. Nogle af vores yndlings er blandt andet vores salatbowls med asiatisk mørbrad, laksebowl med bagt laks eller en pastasalat med kylling. Der er så mange kombinationer og muligheder, når du skal lave måltidssalater. Det er også en god mulighed for at få ryddet grøntsagsskuffen sidst på ugen.

Hvordan laver jeg en mættende salat?

Sørg for at have alle elementer, så du har et grønt element, noget kulhydrat i form af pasta, ris eller kartofler og så noget protein, som kan være kylling, falafler eller bønner. Så mætter en salat bedre.

Kan jeg spise salat som aftensmad?

Ja, det er hele ideen med en måltidssalat, så kan den nemlig spises som aftensmad, frokost eller madpakke. Det er en salat, som mætter godt og som er fyldt med fibre og vitaminer.