Cheesecake med passionsfrugt og hvid chokolade Cheesecake med passionsfrugt og hvid chokolade Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 3 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på den bedste cheesecake med passionsfrugt og hvid chokolade. Ostekagen har en sprød digestive kiksebund og gele på toppen. Ingrediensliste Kiksebund 220 g. digestivekiks 100 g. smør Ostefyld med hvid chokolade 3 stk. husblas 100 g. hvid chokolade 200 g. naturel flødeost 60 g. flormelis 2 tsk. vaniljesukker 3,5 dl. piskefløde Passionsfrugtgele 9 stk. passionsfrugt vand 3 spsk. sukker 3 stk. husblas Pynt 50 g. hvid chokolade Fremgangsmåde Beklæd en springform (Ø22) med bagepapir i bunden. Put digestivekiks i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med. Smelt smør. Bland knust kiks og smør rigtig godt. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet. Læg husblas i blød i koldt vand. Hak hvid chokolade fint. Smelt det i mikroovn eller over vandbad. Lad den smeltede chokolade køle af. Pisk flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen. Når chokoladen er kølet af, så vendes den i flødeostblandingen. Pisk din fløde til en blød flødeskum, som blot lige danner toppe. Vend den i flødeostblandingen. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemt at gøre her i. Vrid husblas. Kom det op i en skål med 2 spsk. vand. Giv det 20-30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde påkomfuret. Placer drænet husblas og lidt vand i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet. Tag 2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den oven på din kiksebund. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over. Nu til det sidste lag, som er geléen. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål. Halver passionsfrugter og skrab alt fyldet ud i en skål. Si kernerne igennem en fin trådsi. Pres dem godt, så du får alt saften ud. Du skal til denne mængde (vær opmærksom, hvis du ændrer mængden) bruge ca. 2 dl. væske til geléen. Hvis du ikke har helt nok i dine passionsfrugter, så kom lidt vand i. Kom saften fra passionsfrugt, sukker og evt. lidt vand op i en gryde. Varm det op ved middel varme. Vrid husblas for vand. Kom det over i den varme saftblanding. Rør det godt ud. Tag gryden af varmen og lad den køle helt af. Tag din cheesecake ud af køleskabet. Fordel forsigtigt (evt. med en spiseske) din passionsfrugtgele udover det hele. Sæt kagen tilbage på køl, så den kan sætte sig. Inden servering gøres en tynd, skarp kniv varm under vandhanen. Tør den af i et viskestykke. Skær rundt langs kagen for at løsne gele og kage fra formen (på denne både bliver den pæn i kanten). Når du har skåret hele vejen rundt, så løsnes formen og tages af. Løft kagen over på en tallerken eller serveringsfad. Pynt med hvid chokolade og evt. lidt frisk mynte. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på cheesecake med passionsfrugt og hvid chokolade En nem, lækker og frisk cheesecake med passionsfrugt og hvid chokolade. Den består af en sprød kiksebund af digestivekiks, fyld af ostecreme med hvid chokolade og masser af vanilje og så gele af passionsfrugt på toppen. Det er en virkelig skøn og lækker kombination, som får englene til at synge. Vi serverede den for noget familie, som syntes, at den var så god. Det er nemlig ikke sådan en kage, som bliver alt for sød. Man har det sprøde fra bunden, det søde vaniljefyld og så det syrlige gele på toppen. Det er sådan den perfekte balance mellem sødme og syrlighed, hvilket vi godt kan lide. LÆS OGSÅ: Klik her og se alle vores opskrifter på cheesecake Ostekage med passionsfrugt Ostekage er én af vores absolut yndlingskager! Vi er ikke kæmpe fans af ost generelt, men i sådan en god cheesecake her, så er det altså lækkert. Måske er det fordi, at ostesmagen ikke er så kraftig. Vi får i hvert fald ofte kommentarer om, at nogle, som normalt ikke kan lide ostekage, kan lide vores opskrifter. Og det må jo siges at være det absolut bedste kompliment! En ostekage eller en cheesecake. Uanset hvad du kalder den, så er det sådan en kage, som kan spises til stort set alle anledninger. Til fødselsdage, som kage til kaffen, i en stor dessertbuffet eller noget helt fjerde. Det er en meget alsidig kage, som bare altid smager godt. Derfor er det nok også én af vores yndlings. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej, Kan man gemme passionsfrugtkernerne, og bruge til noget andet, istedet for at smide dem ud? 🙂 Mvh Svar