Cheesecake med ribs og hindbær

Cheesecake med ribs og hindbær
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på cremet cheesecake med ribs, hindbær og sprød kiksebund lavet på digestivekiks. Den bedste ostekage med ribs!

Ingrediensliste

  • Bund

  • 180 g. digestivekiks
  • 90 g. smør
  • Fyld

  • 3 stk. husblas
  • 100 g. frosne hindbær
  • 100 g. ribs
  • 1 stk. æggeblomme
  • 50 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. naturel flødeost
  • 3 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Beklæd en springform (Ø20) med bagepapir i bunden.
  2. Put digestivekiks i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med.
  3. Smelt smør.
  4. Bland knust kiks og smør rigtig godt.
  5. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned.
  6. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet.
  7. Rens ribs (lad stilken blive på).
  8. Kom ribs og frosne hindbær op i en lille gryde.
  9. Sæt gryden på blusset og tænd ved lav varme. Lad ribs og hindbær blive bløde, så du kan mose det med en gaffel.
  10. Pres hele massen igennem en trådsi eller et rent klæde, så du blot har saften tilbage.
  11. Hæld saften tilbage i gryden. Vrid husblas fri for vand og tilsæt til den varme saft. Rør husblassen godt ud. Tag gryden af varmen og lad saften køle af.
  12. Pisk æggeblomme med flormelis og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost og rør det godt ud.
  13. Pisk din fløde til en blød flødeskum, som blot lige danner toppe. Vend flødeskum sammen med din flødeostblanding.
  14. Tag 2 spsk. af osteblandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  15. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
  16. Sæt kagen på køl i minimum 3 timer, men gerne natten over.
  17. Inden servering skal springformen fjernes.
  18. Skyl en skarp, tynd kniv under varmt vand. Tør kniven af og kør den så forsigtigt rundt langs kanten af springformen. Skyl den evt. igen halvvejs, så du får så flot et snit som muligt.
  19. Når du har løsnet den med kniven hele vejen rundt, så åbnes springformen og den tages af.
  20. Brug bagepapiret til at skubbe cheesecake over på et fad.
  21. Pynt den af med friske bær og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på cheesecake med ribs og hindbær

Her får du den absolut lækreste opskrift på cheesecake med ribs og hindbær. En rigtig sommercheesecake, hvor vi får udnyttet ribs og hindbær, som titter frem på buskene nu. Udover ribs og hindbær, så har kagen også en sprød kiksebund lavet på digestivekiks. Det er simpelthen så lækker og nem en cheesecake, som bare smager af sol og sommer.

Én af vores yndlingskager er uden tvivl cheesecake. Det er også derfor, at vi har så mange forskellige varianter på vores side. Så hvis du mangler cheesecakeinspiration, så vil vi anbefale dig at tage et kig lige her.

LÆS OGSÅ: Moussekage med ribs

Cheesecake med ribs og hindbær

Ostekage med ribs

Uanset om du kalder det for en ostekage eller en cheesecake, så er der altså ingen tvivl om, at den her variant med ribs og hindbær er helt fantastisk. Du kan dog også sagtens kun lave den med ribs eller kun lave den med hindbær. Vi synes blot, at kombinationen af de to virkelig fungerer godt.

Pynt gerne kagen af med en masse friske bær på toppen. Du kan også toppe den med hakket hvid chokolade, små marengskys, lyserødt slik eller lidt frisk citronmelisse eller mynte. Det er så nemt at få en simpel cheesecake til at se overdådig ud.

Kan jeg lave den dagen før?
Vi anbefaler faktisk altid at lave cheesecake og ostekage dagen før. Så har den god tid til at sætte sig på køl natten over. Samtidig slipper du for at stresse over desserten på selve dagen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar