Ribs opskrifter

Her finder du masser af opskrifter med ribs. De små ribsbær er i sæson fra juli-august og så kan du plukke de fineste små klaser af små røde bær. Ribs har en syrlig smag og så indeholder de store mængder af pektin. Det gør dem velegnede til ribsgele og syltning.

Ribs er udbredt i de danske haver, da den er nem at dyrke og vedligeholde. Vi bruger ribs i mange opskrifter, men bruger det også som pynt på kager, desserter, ostefade og meget mere. De små røde klaser af bær er så fine som pynt, såvel som i opskrifter.

Hvad kan man bruge ribs til?

Brug de syrlige ribs til rysteribs, ribsgele, ribssaft eller til kager og desserter med ribs. Man kan lave mange sommerklassikere med de små fine bær. Måske du er heldig at have ribs i haven, så er det med at udnytte det. Sæsonen er forholdsvis kort, så man skal nyde bærrene, imens de er her.

Du kan også sagtens fryse ribs ned. Frys dem ned i klaser eller pluk bærrene. Du kan også fryse ribssaft.

Hvornår er ribs i sæson?

Fra juli til august.

Hvornår er ribs modne?

Bærrene skal være røde, så er de klar. Det er typisk slut juni – start juli, at bærrene er klar.

Hvad kan man lave af ribs?

Du kan lave ribsgele, saft, kage med ribs, desserter, mousse, rysteribs og meget mere.