Tilmeld nyhedsbrev

Chicken Katsu

Chicken Katsu

Chicken Katsu

Opskrift til 4 persoenr

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

50 minutter

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på Chicken Katsu, som er en opgraderet version af kylling i karry. Kyllingefileten bliver paneret og stegt og saucen er lavet på grøntsager. Hvis man ikke er til kokosmælk, så kan den sagtens erstattes af almindelig madlavningsfløde.

Ingrediensliste

Kylling

  • 700 g. kyllingebryst
  • 2 æg
  • 200 g. rasp
  • Salt/peber
  • 100 g. hvedemel

Sauce

  • 3 kartofler
  • 4 gulerødder
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk. karry
  • 1 hønsebouillonterning
  • 400 ml. kokosmælk

Tilbehør

  • 4 ps. ris

Fremgangsmåde

1. Skræl og skær gulerødder og kartofler i grove tern. Skær løg i grove tern.
Start med at lave din sauce. I en gryde tilsættes lidt olie, hvorefter karry tilsættes, da det skal “brændes” en smule af.
2. Herefter tilsættes løg, hvidløg, kartofler og gulerødder og det hele vendes rundt.
3. Herefter hældes der vand i gryden, indtil det lige nøjagtig dækker grøntsagerne. Tilsæt 1 stk. hønsebouillionterning.
4. Det hele koger, indtil grøntsagerne er møre.
5. Når grøntsagerne er møre, så tages gryden af komfuret. Det hele blendes sammen (det er nemmest med en stavblender, men har du kun en alm. blender, så kan det også sagtens gå – det sviner bare lidt mere).
6. Når grøntsagerne er blendet sammen skulle det gerne ligne en tyk grøntsagsmos. Herefter tilsættes kokosmælk og der smages til med salt og peber.
7. Sæt dine ris til kogning. Nu skal du i  gang med kyllingen. Del dine kyllingefileter på den lange side, så du får tynde fileter.
8. Pisk æg sammen. Lav en dyb tallerken med æg, en med lidt hvedemel og en med rasp.
9. Vend først din kyllingefilet i hvedemel. Vend den herefter i æg og til sidst i rasp.
10. Fortsæt sådan ved alle kyllingefileterne.
11. På en varm pande tilsættes olie eller smør. Kyllingefileterne steges. Cirka 3-4 min. på hver side. Hvis dine fileter er meget tykke og de ikke bliver stegt nok indeni, så kan du bage dem færdige i ovnen ved 200 grader.
12. Server ris, kylling og sauce sammen. Evt med en grøn salat ved siden af.

Bedøm denne ret

Chicken Katsu opskrift – paneret kylling

Nem og sund aftensmad med kylling, som også er super børnevenlig. Chicken Katsu er under kategorien thai mad eller asiatisk mad og det er en form for kylling i karry. Men med den forskel, at kyllingefileten er paneret i pankorasp eller almindelig rasp, hvorefter den er stegt.

Det er super nem og lækker aftensmad og vi får det ofte, når vi mangler inspiration og ideer og blot har lyst til noget asiatisk mad.

Kylling i karry er bare en af de retter, som smager godt året rundt, så vi får det både om sommeren og om vinteren. Selve sovsen er lavet på grøntsager og man kan sagtens tilføje lidt ekstra grøntsager til den. Om sommeren tilføjer vi eksempelvis lidt blomkål, når der er store danske blomkål, og om vinteren kan vi finde på at tilføje lidt pastinak eller knoldselleri.

LÆS OGSÅ: Sund boller i karry

Chicken Katsu

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven