Tilmeld nyhedsbrev

Sund boller i karry

Sund boller i karry

Sund boller i karry

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på boller i karry, hvor saucen er lavet på grøntsager. Der er ikke gået på kompromis med hverken smag eller konsistens. Vi lover dig, at du aldrig har fået så god en boller i karry som den her. Perfekt til aftensmad, om man er 1, 2 eller skal lave mad til mange personer.

Ingrediensliste

Kødboller

  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 æg
  • 1 dl. havregryn
  • 1 spsk. taandori-krydderi
  • 1 løg
  • salt/peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 dl. vand
  • 1/2 bundt persille
  • 1 stk. hønsebouillonterning

Sauce

  • 300 g. kartofler
  • 350 g. gulerødder
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 tsk. karry
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 400 ml. kokosmælk
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • Salt/peber

Tilbehør

Fremgangsmåde

1. Kødboller laves. Løg, hvidløg og persille hakkes fint. Alle ingredienser (undtagen bouillonterning) blandes sammen til en ensartet fars. Hvis farsen er for tynd, så tilsættes lidt ekstra havregryn. Hvis den er for tør, så tilsættes lidt ekstra vand.
2. En gryde med vand og en hønseboullionterning bringes i kog.
3. Der formes små kødboller af farsen. Der koges 8-10 stk. af gangen (alt afhængig af størrelsen på din gryde) ved at sænke kødbollerne ned i vandet. Kødbollerne flyder op til overfladen når de er ved at være færdige, men tjek lige en enkelt ved at skære den over, inden du tager dem op.
4. De færdige kødboller placeres i en skål eller på en tallerken og overdækkes evt. med et viskestykke, film etc. indtil de skal bruges igen.
5. Saucen laves. I en gryde tilsættes lidt olie, hvorefter karry tilsættes, da det skal “brændes” en smule af.
6. Herefter tilsættes hakkede løg, hvidløg, kartofler og gulerødder og det hele vendes rundt.
7. Herefter hældes der vand i gryden, indtil det lige nøjagtig dækker grøntsagerne og én bouillionterning.
8. Det hele koger, indtil grøntsagerne er møre.
9. Når grøntsagerne er møre, så tages gryden af komfuret. Det hele blendes sammen (det er nemmest med en stavblender, men har du kun en alm. blender, så kan det også sagtens gå – det sviner bare lidt mere).
10. Når grøntsagerne er blendet sammen skulle det gerne ligne en tyk grøntsagsmos. Herefter tilsættes kokosmælk og cremefine.
11. Gryden placeres tilbage på komfuret og det hele koges op. Synes du konsistensen på din sauce er for tyk, så tilsæt blot lidt mere vand. Synes du den er for tynd, så lad den koge 5-10 min, så fordamper noget af væsken. Det hele smages til med salt og peber og evt. lidt mere karry, hvis du synes den mangler det.
12. Herefter tilsættes dine kødboller til saucen og det hele står og simrer ved lav varme.
13. Server med kogte ris og eventuelt hjemmelavede naanbrød.

Bedøm denne ret

Sund boller i karry – Den bedste opskrift på boller i karry

Her får du opskriften på verdens bedste boller i karry, som oven i købet er sund. Det er en af vores absolut yndlings hverdagsretter og så er den fyldt med grøntsager. Det er den absolut bedste boller i karry med grøntsager og kokosmælk, hvis du spørger os. 

Vi har fået så meget positiv feedback på den her opskrift på sund boller i karry. Mange har skrevet, at de altid laver den her version, da de synes den er bedre end den originale. Og vi kan kun være enige! Den er så smagfuld og uden tvivl den bedste.

Derudover er der mange børnefamilier der har skrevet til os, at de mindre i familien har været helt vilde med retten. Det er er en super god måde at børnene til at spise en masse grøntsager – endda uden de skænker det en tanke.

Læs også vores opskrift på Sundere kylling i karry.

Boller i karry har vi fået siden vi var små og det har været en fast hverdagsret lige siden. Det er bare god og nem aftensmad og resterne kan altid bruges til madpakken.

Vi plejer faktisk at lave dobbelt portion af opskriften, når vi laver den, så vi er sikre på, at der er rester tilbage. Saucen bliver nemlig endnu bedre af at stå og trække mere smag. 

Hvorfor bruger i kokosmælk?

Det er helt korrekt, at vi bruger kokosmælk. Vi har valgt at bruge kokosmælk i stedet for fløde eller en opbagt sauce. Det bidrager med god smag til saucen. Så hvis du endnu ikke har prøvet boller i karry med kokosmælk, så er det på tide. Det smager SÅ lækkert.

Den indeholder heller ikke hvedemel, som en almindelig opskrift på retten gør. Som sagt, så er den lavet uden hvedemel og uden den opbagning, man normalt bruger. Selve tykkelsen på sovsen kommer fra grøntsagerne. Når de bliver blendet, så giver det en tyk masse, en form for mos. Når den grøntsagsmos så bliver blandet med kokosmælken, så giver det en dejlig tyk sauce.

Hvilken karry kan I anbefale?

Det er et spørgsmål vi har fået rigtig mange gange. Og desværre er vi jo ikke ens. Nogle kan lide en karry med lidt spark og kraft, hvorimod andre foretrækker en mild udgave. Vi plejer personligt selv at bruge en madras karry. Den der billige én, som man kan få i de fleste supermarkeder til nærmest ingen penge.

Nogle gange vælger vi dog også en variant fra en rigtig asiatisk butik. Det er dog ikke så ofte, at vi får handlet der, så det sker kun nogle gange. Men vi kan virkelig anbefale at købe sine asiatiske krydderier i en rigtig asiatisk butik. Vi har flere af disse butikker her i Aalborg og de findes i stort set alle storbyer. Eksempelvis køber vi også vores panang-krydderier der, når vi skal lave vores favorit Panang-karry.

Så hvis du er sådan lidt en “karry-snob” og gerne vil have en med masser af smag, så anbefaler vi klart at gå på udkig i de asiatiske butikker. Det koster også lidt mere, men det er uden tvivl det hele værd.

boller i karry

Kan jeg fryse boller i karry?

Ja, det kan den i hvert fald. Vi vil dog anbefale at fryse bollerne ned for sig i en pose og saucen for sig. Så er det nemt at styre hvor mange kødboller der skal i din mængde sauce, og dermed kan du bedre bedømme hvor mange personer du har lavet til.

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven