Lækre hverdagsopskrifter

Chocolate Chip Cookies

Opskrift på chocolate Chip Cookies
Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 15 minutter

Samlet tid

1 time og 25 minutter

Beskrivelse

En nem og simpel opskrift på gode Chocolate Chip Cookies med masser af chokolade. De er sprøde og nemme at lave. Opbevar dem i en kagedåse, så kan de sagtens holde i en måned. Hvis de selvfølgelig får lov til at ligge så længe.

Ingrediensliste

  • 120 g. brun farin
  • 120 g. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 140 g. smør
  • 1 stk. æg
  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 200 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Pisk brun farin, sukker, vaniljesukker og blødt smør i ca. 5 minutter med en elpisker.
  3. Tilsæt derefter æg og pisk videre.
  4. Pisk nu ved middel hastighed og tilsæt hvedemel, bagepulver og salt.
  5. Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
  6. Stil dejen på køl i en times tid. Har du ikke tiden, så kan du sætte den på frost i 20-30 min.
  7. Del dejen i cirka 15 kugler af ca. 60 g. Læg dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Vi bagte 6 af gangen på en bageplade.
  8. Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader alm. ovn i 15-18 minutter. Begynd at holde øje med dem efter 10 minutter, da de hurtigt kan blive for mørke.
  9. Afkøl dem på en bagerist når de kommer ud af ovnen, og luk dem derefter i en lufttæt beholder.

Bedøm denne ret

Opskrift på chocolate Chip Cookies

Her får du vores bedste opskrift på sprøde og nemme chocolate chip cookies. De er sprøde i kanterne og lidt chewy i midten, præcis som de bør være. Samtidig er der masser af chokolade i, så det bliver ikke bedre. Vi plejer at lave en stor portion, hvor vi så fryser rå cookiedej ned. Så er det nemt at bage friskbagte cookies, hvis den søde tand melder sig eller man får uventede gæster. 

LÆS OGSÅ: Kokosmakroner

Opskrift på chocolate Chip Cookies

Amerikanske cookies med chokolade

De her cookies minder om de der store amerikanske cookies, som man ser i supermarkeder. Vi elsker at de er store og lidt tykke, da det ifølge os er den helt perfekte cookie. Vi har i opskriften brugt mørk chokolade, men du kan også sagtens bruge lys eller hvid chokolade eller lave en kombination af flere slags. Du kan også tilføje nødder, tørrede bær eller hvad du ellers har.

Hvordan opbevarer jeg bedst dem?

Vi opbevarer altid småkager og cookies i en småkagedåse, hvor der er lagt bagepapir i mellem dåsen og låget. Så lukker dåsen nemlig helt tæt og dine cookies holder sig sprøde længe. Faktisk kan de holde sig 3-4 uger i en lukket småkagedåse. Opbevar dem også gerne et tørt sted, eksempelvis på køkkenbordet eller i et køkkenskab.

Kan jeg fryse den rå dej?

Ja, du kan sagtens fryse dejen ned. Form dem til kugler og put kuglerne op i en bøtte, der kan tåle at komme i fryseren. Så kan du tage dejen direkte fra fryseren og bage dem. Det bliver faktisk ikke nemmere og så kan man altid lave friskbagte chocolate chip cookies.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej, jeg har problemer med at de ikke flyder ud og bliver flade. Uanset hvilken opskrift jeg bruger.
    De smager fint men bli’r høje og hårde 🤨 Hvad kan det skyldes ?
    PFT tak for hjælp og opskrift

    1. Hej Inger

      Åh, det lyder mystisk. Det har med garanti noget at gøre med hvilken form for smør du bruger og mængden af mel. Hvis du bruger den faste form for smør (ikke den smørbare), så kan det være, at du skal tilsætte lidt mindre mel. Vi har godt nok ikke prøvet, hvor de ikke flyder ud.. Det er mit bedste bud på, hvad der skulle være galt.
      Rigtig god weekend til dig 😉
      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag