Chokolade fudge med daim

Opskrift på chokolade fudge med daim
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på chokolade fudge med daim. Hjemmelavet chokoladefudge, som smelter på tungen. Perfekt som julekonfekt.

Ingrediensliste

  • 200 g. mørk chokolade
  • 200 g. kondenseret mælk
  • 50 g. Daim

Fremgangsmåde

  1. Hak chokolade groft.
  2. Hæld kondenseret mælk over i en gryde eller en skål, der skal gå i mikroovnen.
  3. Varm den kondenserede mælk op under omrøring. Den må ikke koge, så varm den op ved lav varme.
  4. Tilsæt chokoladen og lad det smelte sammen til en ensartet masse. Du kan også gøre det i mikroovnen.
  5. Læg bagepapir eller husholdningsfilm i et fad på cirka 20×16 cm. Hæld chokolademassen i fadet.
  6. Hak Daim groft og fordel dem oven på fudgen. Pres dem let ned i massen.
  7. Stil fadet på frost i cirka 1-2 timer eller 4-5 timer på køl (gerne natten over).
  8. Når din fudge har sat sig, så tages den op af fadet ved hjælp af bagepapiret.
  9. Skær ud i kvadrater i ønsket størrelse.
  10. Opbevar dem i en lufttæt beholder på køl eller i fryseren. De kan holde sig ca. 2 uger på køl og 2-3 måneder i fryseren.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokolade fudge med daim

Nem og lækker chokolade fudge med daim. Lav den lækreste, hjemmelavede chokoladefudge med hakket daim på toppen. Det er nem hjemmelavet slik, som du kan nyde i juledagene, til påske eller bare til enhver anledning. De bliver lavet på kun 3 ingredienser, så de er super nemme og hurtige at lave. Vi har toppet fudgen med hakket daim, men du kan også sagtens undlade dette eller erstatte det med hakket chokolade, M&M’s eller frysetørrede bær.

Det er et hyggeligt lille projekt, som kun tager 10 minutter at bikse sammen. Herefter skal det blot have lov til at sætte sig på køl eller i fryseren, så de kan skæres ud.

LÆS OGSÅ: Fudge med Oreo

Opskrift på chokolade fudge med daim

Hjemmelavet chokoladefudge med daim

Det er som sagt super nemt at lave hjemmelavet fudge. Vi elsker kombinationen af chokoladen, der smelter på tungen og så den sprøde daim på toppen.

Kan jeg lave det med hvid chokolade?

Du kan ikke erstatte den mørke chokolade med hvid chokolade, da kakaoindholdet ikke er højt nok i den hvide chokolade. Du skal derfor bruge mørk chokolade til netop denne opskrift.

Hvis du gerne vil lave hjemmelavet slik med hvid chokolade, så anbefaler vi dig at tjekke vores opskrift ud på hjemmelavet crunch ud. Den finder du lige her. 

Hvordan opbevarer jeg det bedst?

Den hjemmelavede fudge opbevares bedst på køl eller i fryseren. Det smarte ved det er, at det sagtens kan fryses ned. Derfor laver vi også ofte en stor portion, som vi så fryser ned. Så er det nemt at tage lidt hjemmelavet fudge op til fredagshyggen eller hvis du vil byde uventede gæster på noget sødt.

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar