Chokoladeglasur

Chokoladeglasur
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

3 minutter

Samlet tid

3 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en cremet chokoladeglasur. Glasur med kakao kan bruges som pynt på kage, muffins, cupcakes osv.

Ingrediensliste

  • 50 g. smør
  • 250 g. flormelis
  • 2 spsk. bagekakao
  • 3 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør.
  2. Kom smeltet smør op i en skål. Tilsæt flormelis og bagekakao.
  3. Rør det godt rundt.
  4. Tilsæt vand lidt efter lidt til glasuren får den ønskede konsistens.
  5. Bliver den for tynd, så tilsætter du blot lidt ekstra flormelis og bagekakao.
  6. Brug den på din kage med det samme, ellers størkner den.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladeglasur

En god opskrift på chokoladeglasur skal man altså have i baghånden. Glasur er noget af det nemmeste at lave og der er intet, som slår en kage med en god chokoladeglasur på. Det er ofte lige prikken over i’et med sådan en glasur, så det må man absolut ikke gå ned på. Vi laver vores udgave på flormelis, kakao (usødet), vand og smør. Smørret er lige med til at gøre den ekstra cremet og lækker, så det må du absolut ikke udelade. Det giver lige glasuren en anden slags konsistens, end hvis den kun er lavet på vand som eneste væske.

Chokoladeglasur er så nemt at lave. Det fede er, at putter man for meget vand i, så kan man altid komme lidt ekstra flormelis og kakaopulver i. Omvendt, skulle den blive for tyk, så tilsætter man blot lidt ekstra vand. Så det er en meget taknemmelig opskrift, som man ikke kan ødelægge. Det kræver selvfølgelig bare, at man jo har ekstra flormelis til at spæde op med, hvis nu den skulle blive for tynd.

LÆS OGSÅ: Se flere ideer på pynt til søde sager

Chokoladeglasur

Glasur med kakao

En glasur med kakao kan bruges til så mange kager. Den smager godt på en chokoladekage, kanelkage, vaniljekage eller andre simple kager. Den kan også bruges som topping på muffins og cupcakes. Udover glasuren, så kan man også komme krymmel på. Det skal man bare huske at gøre, inden glasuren størkner. Ellers vil det ikke sidde fast.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar