Citronfromage på nøddebund

Citronfromage på nøddebund
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

4 timer

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på citronfromage på nøddebund. En frisk moussekage med en marengsnøddebund og med citronmousse på toppen.

Ingrediensliste

  • Nøddebund

  • 3 stk. æggehvide
  • 150 g. flormelis
  • 150 g. mandler
  • Citronfromage

  • 3 stk. husblas
  • 80 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 stk. pasteuriseret æggeblomme
  • 3 dl. piskefløde
  • 2 stk. økologisk citron
  • Topping

  • 50 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde

Nøddebund

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Beklæd en springform (Ø22) med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør.
  3. Pisk æggehvider stive med en elpisker. Tilsæt flormelis og pisk det godt indtil du har en fast og glat marengs.
  4. Hak nødder fint. Dette gøres nemt i en foodprocessor, minihakker eller blender.
  5. Vend nødderne godt rundt i din marengs (et tip er at bruge en dejskraber).
  6. Fordel dejen i formen. Fordel den godt ud. Bank den let mod bordpladen, så sikrer du dig, at den er fordelt godt ud.
  7. Bag bunden i din forvarmet ovn i 30-40 minutter.
  8. Tag herefter bunden ud og lad den afkøle helt.
  9. Når den er kølet af, så kan du presse den en smule ned, hvis den er hævet meget op.

Citronfromage

  1. Læg husblas i en skål med koldt vand.
  2. Pisk sukker, æggeblommer og vaniljesukker lyst og luftigt med en elpisker. Det tager ca. 3-5 minutter.
  3. I en anden skål piskes fløde til en blød flødeskum.
  4. Vend forsigtigt den bløde flødeskum over i æggemassen.
  5. Pres saften af citron i en skål (si evt. kerner fra). Vrid husblassen fri og vand og kom det over i skålen. Varm det i mikroovnen i 20-30 sekunder eller indtil husblassen er smeltet (giv det kort tid, så du nemmere kan holde øje med det).
  6. Tag skålen ud.
  7. Tag 1-2 spsk. af flødeblandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  8. Hæld nu moussen ovenpå den afkølede nøddebund og stil den på køl i 3-4 timer indtil fromagen har sat sig.
  9. Når den har sat sig skylles en skarp kniv med varmt vand. Skær hele vejen rundt i kanten, så kan du nemmere løsne springformen.
  10. Læg kagen over på et fad.
  11. Hak hvid chokolade groft. Drys det rundt i kanten.
Bedøm denne ret

Opskrift på citronfromage på nøddebund

En lækker og nem citronfromage på nøddebund. Her får du altså opskriften på en smagfuld og lækker moussekage med citron og nødder. Bunden består af en marengsbund med nødder i, som er saftig, lidt chewy og som passer helt perfekt til den friske citronmousse. Det er en rigtig forårskage eller sommerkage, som samtidig slet ikke er svær at lave. Vi har valgt at toppe den med hakket hvid chokolade, men det vil også være godt at toppe med en masse friske bær.

Det er virkelig en god kombination af den søde, men chewy nøddebund og så den friske citronfromage på toppen. Hvis du er en af dem, som ikke kan lide kager, som er alt for meget sød med sød på, så vil du elske den her.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på moussekager

Citronfromage på nøddebund

Nøddebund med citronmousse

Det er en simpel, men god kage! Den fungerer som sommerkage, forårskage og kan også sagtens bruges som en påskekage. Pynt den gerne af med små påskeæg, hvis den skal bruges til påske for at give den et påskeudtryk.

Kagen skal helst laves dagen før, så den har tid til at sætte sig ordentligt. Det er også det gode ved den her kage, da den kan laves i god tid. Så skal man ikke stresse over desserten eller kagen på selve dagen. Der skal den kun løsnes fra formen og pyntes. Nemmere bliver det da ikke. En kage, som du bare er nødt til at prøve!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Tine,

      Vi har hørt fra flere, at den godt kan fryses, men vi har desværre ikke selv prøvet det 🙂

      Kh

  1. Hej,
    Tak for lækre opskrifter.
    Hvis man nu har lyst til at lave en gele på toppen, hvilken ville i så anbefale?

    Kh

    1. Hej,

      Det kunne være en citrongele for at fremhæve citronsmagen yderligere. Ellers kunne det også være lækkert med noget hyldeblomst eller jordbær efter vores mening 🙂

      Kh

Skriv en kommentar