Citronkage med birkes Citronkage med birkes Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 9 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en svampet og lækker citronkage med birkes og marcipan. Denne kage med citron er let at lave og så er den toppet med glasur. Ingrediensliste 200 g. smør 350 g. sukker 3 tsk. vaniljesukker 5 stk. æg 0,5 dl. mælk 1 dl. citronsaft 2 tsk. bagepulver 220 g. hvedemel 50 g. kartoffelmel 150 g. marcipan 20 g. birkes Glasur 200 g. flormelis 2 spsk. citronsaft 1 spsk. vand Fremgangsmåde Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme). Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen med en elpisker, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 4-5 minutter. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk godt. Vej hvedemel, bagepulver, birkes og kartoffelmel af i en skål. Sigt de tørre ingredienser i den våde dej og vend det i skiftevis med mælk og citronsaft. Riv marcipan på et rivejern og vend det i dejen med en dejskraber. Beklæd en form (20×30 cm.) med bagepapir. Fordel dejen i formen. Bag kagen på anden nederste rille i ovnen i ca. 30-40 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis den kommer op uden rå dej, så er kagen færdig. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Prik huller i kagen med eksempelvis en strikkenål eller kødnål. Bland flormelis, citronsaft og vand til en glasur. Hvis glasuren er lidt for tynd, så tilsæt lidt eksta flormelis. Er den omvendt lidt for tyk, så tilsæt lidt mere vand eller citronsaft. Fordel glasuren udover kagen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på Citronkage med birkes En saftig og lækker citronkage med birkes og marcipan toppet med glasur. Er du på udkig efter en virkelig god kage med citron, så skal du helt sikkert prøve denne. Den får simpelthen det fineste look med de små sorte birkes i og så får den en dejlig smag fra citron og marcipan. En svampet kage, som på ingen måde bliver tør. Vi anbefaler altid at bruge økologiske citroner, da du både skal bruge skal og saft. Og det er altså som om, at citronsmagen er lidt kraftigere og mere gennemtrængende i den økologiske citron, hvilket jo slet ikke er overraskende. Det er sådan en kage, som er perfekt som en eftermiddagskage. Den kan tages med i skole, på arbejde eller i mødregruppen, hvis du går i sådan en. Det er sådan en kage, som er god i mange forskellige sammenhænge. Og har du en citronkage-elsker i vennegruppen, så vil han eller hun helt sikkert være vild med den her. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på kager med citron Kage med citron og birkes Det er meget forskelligt om folk bager sin citronkage med birkes eller ej. I netop denne kage synes vi, at det passer så godt, da det giver sådan et fint look til kagen. Ellers er citronkagen jo egentlig meget simpel, da det blot er en lys kage. Så vi synes slet ikke, at det gør noget, at den lige bliver piftet lidt op. Vil du finde inspiration på flere kager med citron, så kan du blot klikke her. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kan det passe at den kun skal i en form der er 20×20? Jeg puttede min dej i en form der er 24×24 og det er lige før det flyder over inde i ovnen. Den er så høj at den har svært ved at blive bagt færdig. Nu har den fået 45 minutter og er stadig flydende i midten 🥴 Svar
Hej Ditte, Åh vi har fået skrevet forkert! Den skal i en 20×30 form. Men det er jo også tæt på de 24 x 24, som du har bagt i. Hvilken slags form var det? Kh Svar
Det giver bedre mening 😊 Det er et ildfast fad fra Rosendal, ved ikke om det også har noget at sige 🤷🏻♀️ Har lige målt mit fad igen, det er 23×23, håber kagen er fin alligevel. Den skal bruges til påskefrokost i morgen, så jeg kan ikke engang prøvesmage den 😅 Svar
Hej, Generelt vil vi aldrig anbefale at bruge ildfaste fade til kager. Det tager så lang tid før at varmen når ind til selve dejen, når man bager i sådan et. Så ofte skal kagerne også have meget længere tid. Vi anbefaler eksempelvis en form i aluminium 🙂 Kh Svar
Hej med jer, Hvis man vil lave kagen i en bradepande fra ovnen, er det så nok at lave dobbeltportion af dejen? Jeg skal bruge kagen til min 30 års fødselsdag, så tænker at lave den lidt mere festlig med en creme på toppen.. evt. en hvid chokolade creme? Mon kagen er egnet til dette? Andre ideer modtages gerne 😀 Svar
Hej Sissel, Dobbeltportion burde være fint. En hvid chokoladecreme vil være super lækkert dertil! Ellers kunne det også være en flødeostecreme med citron i 🙂 Kh Svar
Skal der revet skal i dejen eller kun som drys på glasuren? Der står ikke noget om det i opskriften. Glæder mig til at smage den. Svar
Hej Inge, Du kan sagtens komme revet skal i dejen også. Det kommer an på hvor kraftig citronsmagen skal være 🙂 Kh Svar
Hej, hvis jeg skal lave den i en springform på 24cm, hvor man personers skal jeg så lave opskriften i? Svar