Citronkylling

citronkylling
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

50 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på citronkylling i ovn med hvidløg og citron. Du får saftig og smagfuld kyllingelår bagt i ovnen. Det er nem hverdagsmad!

Ingrediensliste

  • Citronkylling

  • 1500 g. kyllingeoverlår
  • 1 stk. citron
  • bundt frisk timian
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt/peber
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Læg kyllingeoverlår i et fad.
  2. Bland olie, salt, peber, knust hvidløg og saften fra citronen i en lille skål. Smør marinaden på kyllingen. Top med frisk timian. Skær evt. citronen ud i skiver og top med dem.
  3. Bages ved 200 grader varmluft i 45-50 minutter.
Bedøm denne ret

Opskrift på citronkylling

Vi elsker citronkylling. Det er nemt og lækkert og så er det så nemt at lave! Denne opskrift på citronkylling kan nemt laves, da kyllingelårene bare skal krydres og herefter i ovnen og passe sig selv. Citronkyllingen er krydret med salt, peber, tørret timian og citron og tilberedes i ovnen i en lille time. Kyllingen med citron kan nemt serveres med kartofler, ris eller pasta og en lækker frisk salat eller  nogle ovenbagte rodfrugter. Vi bruger store kyllingelår og et stort ildfast fad til at lave citronkylling i.

Citron gør bare et eller andet lækkert ved kylling. Det giver noget syrlighed, men samtidig også noget friskhed. Det komplimenterer virkelig kyllingen godt og især, når man også lige bruger lidt friske krydderurter. Vi har brugt timian, men du kan også bruge oregano eller rosmarin.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på aftensmad

citronkylling

Kylling med citron

Som sagt, så har vi brugt kyllingelår, men du kan også sagtens lave en hel kylling. Vi synes, at det er så nemt med enten kyllingelår eller overlår, da man så slipper for at skulle partere kyllingen efter. Hvis du ikke er så meget til citron, så kan der også sagtens erstattes med lime.

Vi har tilberedt kyllingen i ovn, men er der sommer og har du en grill, så kan du også sagtens grille kyllingen i stedet. Vi elsker selv at grille, når vejret er til det. Og den grillede smag vil uden tvivl gøre sig godt til de her kyllingelår og lige løfte dem til næste niveau. Men ellers så er det altså også bare nemt at tilberede dem i ovnen, så passer de nemlig sig selv. Så kan du bruge tiden på at forberede tilbehør eller rydde op imens.

citronkylling

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar