Citronroulade med mascarponecreme Citronroulade med mascarponecreme Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på roulade med en lækker og smagfuld citroncreme. En rigtig påske- eller sommerroulade, som vil feje benene væk under alle citronmousse-elskere. I stedet for citron, så kan du også sagtens lave cremen med appelsin eller lime i stedet, hvis du er mere til det. Pynt med hvid chokolade på toppen og evt. frisk frugt, så har du en lækker, sommerdessert kage. Ingrediensliste Roulade 3 stk. æg 130 g. sukker 130 g. hvedemel 2 spsk. kartoffelmel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. vaniljesukker Creme 200 g. mascarpone 1 dl. piskefløde 50 g. flormelis 1 stk. økologisk citron 1 tsk. vaniljesukker Andet 1,5 dl. piskefløde 0,5 stk. økologisk citron 50 g. hvid chokolade Fremgangsmåde Roulade Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Æg, vaniljesukker og sukker piskes til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker. Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver vejes af. Sigt de tørre ingredienser igennem en fin trådsi over i den våde blanding. Vend det hele godt sammen, så der ingen klumper er. En bageplade med bagepapir gøres klar. Dejen spredes ud med en størrelse på cirka 30 x 40 cm. Bunden bages i den forvarmet ovn i ca. 8-10 min. Imens kagen bager, så gøres en anden bageplade klar med bagepapir. Herpå drysses der med sukker. Når bunden er bagt færdigt, så tages den ud af ovnen og vendes ud på bagepapiret med sukker på. Læg et fugtigt viskestykke over bunden og lad den køle af. Når den er kølet af, så fjernes viskestykket og bagepapiret. Creme Alle ingredienserne, undtagen citron, hældes op i en skål. Tilsæt lidt citronsaft og pisk herefter cremen, indtil den bliver tyk. Nu smages den til. Skal den have mere citron, så tilsætter du lidt mere. Servering Smør cremen på din bagte rouladebund. Rul rouladen stramt sammen. Pak den godt ind og læg den i køleskabet, indtil brug. Den kan ligge i køleskabet i 24 timer. Ved servering placeres rouladen på et fad. Pisk piskefløde til skum. Put det op i en sprøjtepose og sprøjt ud på rouladen. Pynt med lidt citron, hvid chokolade eller hvad du ellers har lyst til. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på citronroulade med mascarponecreme En nem og lækker opskrift på citronroulade med en lækker mascarponecreme, toppet med hvid chokolade. Denne roulade er et godt alternativ til den almindelige med syltetøj eller creme. Det er en nem kage opskrift, da den ikke kræver meget forberedelse og skal bages kort tid i ovnen. Det er også en af de kager, som kan bages og laves dagen før, da den kun bliver bedre af at få lov til at trække i køleskabet natten over. I stedet for at lave den med citron, så kan du også bytte citronen ud med appelsin, så du får en appelsinroulade i stedet. LÆS OGSÅ: Budapestrulle med bærskum Nem og luftig citronroulade Sådan en citronroulade er super nem at lave. Det er samtidig en helt perfekt kage til påskefrokosten. Generelt er roulade én af de nemmeste og hurtigste kager man kan lave. Den skal nemlig ikke bages ret længe og består også af få ingredienser. Vi har valgt at pynte den af med lidt frisk citron, hakket hvid chokolade og lidt tørrede blomster. Du kan også pynte den med lidt friske bær eller blot lade den være helt simpel. Roulade med citron og creme Det er den perfekte kage til dig, som ikke er til kager, som er alt for tunge eller alt for søde. Den her roulade er tilpas frisk, hvilket vi elsker. Det er derfor den perfekte forårskage eller sommerkage, når man har lyst til noget luftigt og sødt, som ikke ligger for tungt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Tina, Bare alm. hvedemel, men kartoffelmel gør sådna, at den bliver mere luftig og nemmere at rulle 🙂 KH Svar
6 minutter i min varmluft var MERE end rigeligt…, så hold øje 😉 Jeg puttede lidt revet citronskal i dejen. Cremen smager dejligt og nu glæder jeg mig til at smage i aften <3 Svar
Hej Marianne, Ja, der kan være så stor forskel på ovne desværre. Men godt, at du var obs! Det lyder skønt. God weekend til dig! Kh Svar