Tilmeld nyhedsbrev

Citronroulade med mascarponecreme

Citronroulade med mascarponecreme

Citronroulade med mascarponecreme

Opskrift til 6-8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på roulade med en lækker og smagfuld citroncreme. En rigtig påske- eller sommerroulade, som vil feje benene væk under alle citronmousse-elskere. I stedet for citron, så kan du også sagtens lave cremen med appelsin eller lime i stedet, hvis du er mere til det. Pynt med hvid chokolade på toppen og evt. frisk frugt, så har du en lækker, sommerdessert kage.

Ingrediensliste

Roulade

  • 3 æg
  • 130 g. sukker
  • 130 g. hvedemel
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker

Creme

  • 200 g. mascarpone
  • 1 dl. piskefløde
  • 50 g. flormelis
  • 1 citron
  • 1 tsk. vaniljesukker

Andet

  • 1,5 dl. piskefløde
  • 1/2 citron
  • 50 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde

Roulade

1. Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps.
2. Herefter tilsættes hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker og der piskes videre.
3. En bageplade med bagepapir gøres klar. Dejen spredes ud med en størrelse på cirka 30 x 40 cm.
4. Bunden bages ved 225 grader varmluft i 8-10 min.
5. Imens kagen bager, så gøres en anden bageplade klar med bagepapir. Herpå drysses der med sukker.
6. Når bunden er bagt færdigt, så vendes den ud på det sukkerdrysset bagepapir.

Creme

1. Alle ingredienserne, undtagen citron, hældes op i en skål.
2. Tilsæt lidt citronsaft og pisk herefter cremen, indtil den bliver tyk.
3. Nu smages den til. Skal den have mere citron, så tilsætter du lidt mere.

Servering

1. Smør cremen på din bagte rouladebund.
2. Rul rouladen stramt sammen. Pak den godt ind og læg den i køleskabet, indtil brug. Den kan ligge i køleskabet i 24 timer.
3. Ved servering placeres rouladen på et fad.
4. Pisk piskefløde til skum. Put det op i en sprøjtepose og sprøjt ud på rouladen. Pynt med lidt citron, hvid chokolade eller hvad du ellers har lyst til.

Bedøm denne ret

En nem og lækker opskrift på citronroulade med en syrlig mascarponecreme, toppet med hvid chokolade. Denne roulade er et godt alternativ til den almindelige med syltetøj eller creme og er en nem kage opskrift, da den ikke kræver meget forberedelse og skal bages kort tid i ovnen. Det er også en af de kager, som kan bages og laves dagen før, da den kun bliver bedre af at få lov til at trække i køleskabet natten over. I stedet for at lave den med citron, så kan du også bytte citronen ud med appelsin, så du får en appelsinroulade i stedet. Ellers kan du også prøve kræfter med vores chokoladeroulade med bananer eller en mere simpel roulade med syltetøj.

Skriv en kommentar