Tilmeld nyhedsbrev

Budapestrulle med bærskum

Budapestrulle med bærskum

Budapestrulle med bær

Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker budapestrulle med bærskum. Budapestrulle er jo egentlig bare en form for roulade. Bunden er lavet på en nøddemarengs, som smager afsindigt godt. Pynt med friske bær og lidt hakket chokolade på toppen.

Ingrediensliste

Bund

  • 5 æggehvider
  • 270 g. flormelis
  • 105 g. hasselnødder
  • 1,5 spsk. Maizena
  • mandelflager

Bærskum

  • 100 g. frosne blandede bær
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 dl. piskefløde

Andet

  • 100 g. hvid chokolade
  • friske bær
  • citronmelisse

Fremgangsmåde

Bund

  1. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
  2. Fordel hasselnødderne på en bradepande med bagepapir.
  3. Bag hasselnødderne i ovnen i ca. 7-8 minutter.
  4. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  5. Hak hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, så det bliver helt fint.
  6. Pisk æggehvider sammen med halvdelen af flormelisen, så du får en stiv marengs.
  7. I en anden skål blandes det resterende flormelis med de hakkede hasselnødder og Maizena majsmel. Rør det godt rundt.
  8. Vend nøddeblandingen sammen med din marengs. Vend det rundt med en dejskraber, så du ikke pisker alt luften ud af marengsen.
  9. Hæld blandingen op i en sprøjtepose med en rund tyl.
  10. På en bageplade beklædt med bagepapir sprøjtes dejen ud. Se evt. billede længere nede. Det skal sprøjtes ud som “pølser” der ligger ved siden af hinanden.
  11. Drys med mandelflager eller hakkede nødder på toppen.
  12. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter.
  13. Tag din bund ud af ovnen og vend den på hovedet over på et andet stykke bagepapir.
  14. Lad den køle helt af.
  15. Smør bunden med din bærskum (Gem evt. lidt til at pynte med på toppen). Hak evt. lidt hvid chokolade og kom ovenpå.
  16. Rul den stramt sammen på den korte led. På samme måde som når man laver roulade.
  17. Hvis du har mere bærskum, så pynt med det sidste på toppen. Pynt med friske bær, evt. hakket chokolade og lidt frisk citronmelisse.
  18. Server med det samme eller opbevar i køleskabet indtil servering.

Bærskum

  1. Blandede bær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Bærrene moses en anelse sammen. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter, så noget af væsken kan fordampe.
  2. Bærkompotten sættes på køl.
  3. Piskefløde piskes til en fast flødeskum. Vend lidt af bærkompotten i af gangen. Hvis din bærkompot har meget saft, så undgå at tage alt for meget af det med, da det vil resultere i en rigtig tynd bærskum.

Bedøm denne ret

Budapestrulle med bærskum

En lækker og nem opskrift på budapestrulle med bærskum. Har du hørt om en budapestrulle før? Det minder jo i princippet bare om den danske roulade. Blot med den forskel, at selve bunden er lavet af en nøddemarengs. Det smager simpelthen så lækkert og er en super nem kage at lave.

LÆS OGSÅ: Rabarbercheesecake

Hasselnødder, flormelis og majsmel

marengs

Selve bunden består egentlig bare af marengs, som er vendt sammen med hasselnødder og lidt majsmel. Så den opskrift er der ikke mange ben i. Grunden til at man kun pisker halvdelen af flormelissen i marengsen, er fordi det bliver vendt sammen med de hakkede nødder. På den måde undgår man, at nødderne klumper.

Marengs sprøjtet ud til budapestrulle

Marengs sprøjtet ud til budapestrulle

Marengsen sprøjtes ud på en bageplade. Det kan gøres med en sprøjtepose med en rund tyl. Eller det kan gøres fra en almindelig plastikpose, hvor der er klippet et hul i et af hjørnerne. Det behøves på ingen måde at være perfekt. Oven på drysser man lidt hakkede mandler eller mandelflager. Det giver sådan et flot look, når rouladen rulles sammen.   Nøddemarengs med fløde Budapestrulle med bærskum Budapestrulle med bærskum Budapestrulle med bærskum

Kan jeg bruge andet end hasselnødder?

Ja du kan også godt bruge mandler i bunden. Men vi anbefaler hasselnødder. De smager nemlig super godt sammen med den letsyrlige bærskum. Selve bærskummen kan også laves med hindbær eller jordbær i stedet. Man behøves ikke lave en blanding af flere slags bær.

Men du er nødt til at prøve den her budapestrulle med bærskum. Det er en skøn sommerkage eller sommerdessert. Den er lige så let at lave som en almindelig roulade, men den smager lidt mere fancy. Den kan også serveres på et stort kagebord eller blot som en kage til kaffen.

Du kan også følge med på vores Facebookside, hvor vi hver dag lægger nye opskrifter op. Så er du hele tiden opdateret. Du er også velkommen til at smide en besked eller kommentar, hvis du har nogle ønsker.

Kommentarer

    1. Hej Line

      Maizena melet gør, at den er nemmere at rulle uden den revner. Så vi vil ikke anbefale at lave den uden 🙂

      Knus

    1. Hej Ulla

      Det anbefaler vi ikke. Den kan godt klare 1-2 timer på køl inden servering, men den er nu bedst, når den er rimelig frisklavet 🙂

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven