Citronspecier Citronspecier Opskrift til 101520253035404550556065707580 stk. Opskrift til 50 stk. Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 1 time og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på sprøde citronspecier med en frisk citronsmag. De absolut lækreste citronsmåkager, som er perfekte til kaffen. Ingrediensliste 250 g. smør 300 g. hvedemel 150 g. flormelis 2 tsk. vaniljesukker 1 stk. økologisk citron 1 stk. æggeblomme Fremgangsmåde Skær smør i tern (smørret skal være koldt). Bland hvedemel, flormelis og vaniljesukker i en skål. Riv citronskal fint på et rivejern. Tilsæt smør, citronskal og æggeblomme til den tørre blanding. Ælt det sammen med hænderne. I takt med at dine hænder varmer smørret op, så vil massen samle sig til en fast masse. Del dejen i to. Form hver klump til en lang pølse med en diameter på ca. 3-4 cm. Pak den ind i husholdningsfilm eller bagepapir. Læg den i køleskabet i 1 time eller i fryseren, så den kan sætte sig. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Skær pølsen ud med en skarp kniv, så du får stykker på ca. 0,5 cm. Placer småkagerne på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at der er lidt mellemrum mellem dem. Bag dine specier i midten af ovnen (kun én plade ad gangen) i ca. 8-12 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 6-7 minutter. De skal være let gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af, inden de pakkes i en småkagedåse eller lufttæt beholder. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på citronspecier Sprøde og nemme citronspecier er præcis hvad du får opskriften på her. De absolut bedste citronsmåkager, som du kan nyde til kaffen eller som en lille snack. Specier er én af de nemmeste småkager. De består af få ingredienser og så bliver de utrolig sprøde. De her specier er lavet med citron. Det giver dig en frisk småkage, hvor det syrlige og friske fra citronen virkelig giver godt modspil til den ellers søde specie. Så hvis du er citron-elsker, så vil du uden tvivl være vild med disse citronsmåkager. De er nemme at lave, da dejen blot æltes sammen og formes til en pølse. Så lægges dejen på køl og herefter skæres de ud med en skarp kniv. De skal derfor ikke udstikkes, hvilket tager en del længere tid. Du kan også sagtens fryse dejen, så du blot kan tage den op en times tid inden du vil bage dem. På den måde er det altså nemt at få friskbagte småkager. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på småkager Specier med citron De her specier er som sagt lavet med citron. Du kan også erstatte citronen med eksempelvis appelsin for at få appelsinspecier. Citronsmagen er bare utrolig lækker. Det er sådan en god forårssmåkage eller påskekage. Det er sjovt, som man forbinder citron med påske og forår, men det er altså præcis hvad vi gør. Dermed ikke sagt, at det ikke er en småkage, som smager godt året rundt. Opbevar de sprøde specier i en småkagedåse. Så kan de altså nemt holde sig sprøde i 1-2 måneder. Så er der altid en hurtig lille snack, hvis du mangler noget sødt til kaffen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.