Citrontærte med marengslåg Citrontærte med marengslåg Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer (Springform Ø22 cm) Opskrift til 8 personer (Springform Ø22 cm) Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 2 timer Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på den franske citrontærte med marengs, tarte au citron. Sprød mørdejsbund, citroncreme og brændt marengs på toppen. Ingrediensliste Mørdejsbund 160 g. hvedemel 45 g. flormelis 1 knivspids salt 70 g. smør 1 æg Citroncreme 2 stk. økologisk citron 200 g. sukker 3 spsk. majsstivelse 1 stk. æggeblomme 2 stk. æg 70 g. smør Marengslåg 2 stk. æggehvide 60 g. flormelis Andet 0,25 bundt citronmelisse Fremgangsmåde Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen. Tilsæt æg og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 minutter. I mellemtiden laves citroncremen. Riv citronskallen fra citronerne fint på et rivejern og pres saften ud. Skær smør i tern. I en gryde kommes smørtern, saft, skal, sukker, majsstivelse, æg og æggeblomme (husk at gemme hviderne, dem skal du bruge til marengsen senere). Blandingen varmes forsigtigt op mens der piskes godt rundt. Tag af varmen når cremen er blevet tykkere. Sørg for at piske godt undervejs. Den må ikke koge, da den så skiller. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. Lad cremen køle af og blive kold. Når mørdejen har været på køl eller frost den anbefalede tid, rulles den nu ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 20-22 cm i diameter). Læg mørdejen i tærteformen og skær kanterne til. Bag den i ovnen i cirka 10 minutter. Når mørdejen er bagt køles den af. Herefter tilsættes den afkølede citroncreme i tærten. Stil den på køl igen, så den kan sætte sig. I mens piskes æggehvider med en elpisker. Tilsæt flormelis når hviderne er skummet op. Lad det piske yderligere 2-3 minutter. Kom marengs i en sprøjtepose og sprøjt små marengstoppe på hele tærten. Brug en gasbrænder til at brænde marengstoppene lidt af og pynt derefter med citronmelisse. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på citrontærte med marengs Her får du vores bedste opskrift på hjemmelavet citrontærte med marengs. Det er den lækre franske kage, som også kaldes for “tarte au citron”. Den består af en mørdejsbund, som fyldes med citroncreme og så toppes det hele med marengs, som hurtigt brændes med en gasbrænder. Det er en virkelig skøn og frisk tærte, som du kan servere til eftermiddagskaffen eller som dessert. Det er er i hvert fald en rigtig god afslutning på en aften med god mad. LÆS OGSÅ: Citrontrifli Fransk citrontærte Sådan en fransk citrontærte går man altså aldrig galt i byen med. Den friske citron komplimenterer den søde bund og marengs rigtig godt. Du kan dog også sagtens lave den med lime i stedet for citroner, hvis du er mere til det. Selve citroncremen kan også kaldes for en lemoncurd og kagen kan derfor også kaldes for en kage med lemoncurd. Hvis du gerne vil prøve kræfter med en hjemmelavet lemoncurd, så kan du prøve vores opskrift lige her. Det er en god smørelse til boller, scones og bagværk. Hvad kan jeg lave på forhånd? Du kan sagtens lave selve bunden klar dagen før, men vent med marengsen til på selve dagen, så får du nemlig det bedste resultat. Dét at man kan lave meget af den klar dagen før gør også, at man ikke behøves at stresse over desserten på selve dagen. Så er det kun selve marengsen, som skal piskes og hurtigt brændes inden den serveres. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Der står man skal forbage mørdejen i 10 min. dette ligger op til den skal i ovnen igen: men jeg kan ikke umiddelbart læse det af opskiften. Kan du hjælpe mig 🙂 ? Svar
Hej Rikke, Den det er kun mørdejen der skal bages. Derefter skal citroncremen på og til sidst marengs 🙂 Kh Svar
Mums den ser lækker ud. Er det past. æggehvider der anvendes? Finder der et alternativ, hvis man ikke har en gasbrænder? Svar
Hej Anette, Nej bare alm. æg. Du kan sætte din ovn på grill og så holde godt øje med den imens 🙂 Kh Svar
Hejsa. Kan det godt passe der ikke skal noget majsstivelse i cremen eller lign.? Jeg lavede den i weekenden, og cremen ville slet ikke tykne selv efter evigheder på komfuret ved lavere varme. Da den havde stået på køl et par timer var det lidt bedre, men det flød stadig.. Det gik dog helt galt, da jeg smed den kort i ovnen på grill, for at brænde marengsen. Da vi skar kagen ud blev det en stor suppe 😟 Hvad har jeg gjort galt? Svar
Hej Rikke, Vi kan godt se, at der har været fejl i opskriften. Vi har rettet til nu. Det beklager vi meget 🙂 Kh Svar
Hej, kan man godt lave marengs før og først sprøjte det på når den skal serveres? eller kan man komme marengs på dagens og først brænde ved servering? Svar
Hej, Vi har ikke forsøgt os med nogle af tingene, men tror godt du kan komme det på og så først brænde inden servering 🙂 Kh Svar
Hej Der står 2 æg og 1 æggeblomme skal i citroncremen. Og man skal huske at gemme hviderne til marengsen. Er der alle 3 hvider man skal gemme? Svar
Hej! Jeg ville anbefale at blindbage tærtebunden, da siderne på den første jeg faldt ned . Har jeg gjort noget forkert? Mvh Lene Svar
Hej Lene, Det har vi ikke oplevet. Bruger du et almindeligt tærtefad? Vi bruger en form med løs bund 🙂 Men du kan sagtens blindbage den! Kh Svar
Har lige sat min kage i køleskabet, syntes cremen virker lidt tynd men måske den stivner på køl… bliver helt i tvivl nu jeg har kommet to hele æg og en æggeblomme i cremen er det forkert ? Mvh Lene Svar
Hej Lene, Det er altafgørende for tykkelsen på cremen, at den er blevet varmet nok op. Men den sætter sig også yderligere på køl 🙂 Kh Svar
Hej. Kan man bage bunden, og herefter fylde citroncremen i og sætte sen i køleskabet dagen inden? Og så på selve dagen og inden servering lave marengs og brænde den? 🙂 Svar
Hej Jeg tænker at lave denne til nytår 🙂 Dog er jeg i tvivl mht marengsen. Kan den laves på dagen og opbevares i en sprøjtepose indtil den skal på kagen og brændes (så man kan lave tærte og samle med lemoncurd, så det er klar). Mvh Susi Svar
Hej Har i nogle anelse om, hvor mange små tærter det kan blive til, uddrag opskriften? 🐣 Vh Maria Svar
Den blev klart for tynd i cremen, selvom jeg brugte termometer i gryden, da jeg varmede cremen op. Den kom op på lidt over 90 grader. Svar
Hejsa Først så STOR tak for alle de fantastiske opskrifter og bøger 🙏 Jeg vil lave denne citrontærte dagen før den skal serveres, bliver bunden blæd hvis jeg kommer citroncremen på dagen før, eller er det bedst kun at bage bunden og så komme creme og marengs på lige inden servering? Kh Svar
Hej, Vi ville også komme citroncreme på i god tid, så den kan nå at sætte sig i bunden 🙂 Og tak for de søde ord! <3 Kh Svar