Citrontærte med marengslåg

Citrontærte med marengslåg
Opskrift til personer (Springform Ø22 cm) Opskrift til 8 personer (Springform Ø22 cm)

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Den bedste opskrift på den franske citrontærte med marengs, tarte au citron. Sprød mørdejsbund, citroncreme og brændt marengs på toppen.

Ingrediensliste

  • Mørdejsbund

  • 160 g. hvedemel
  • 45 g. flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 70 g. smør
  • 1 æg
  • Citroncreme

  • 2 stk. økologisk citron
  • 200 g. sukker
  • 3 spsk. majsstivelse
  • 1 stk. æggeblomme
  • 2 stk. æg
  • 70 g. smør
  • Marengslåg

  • 2 stk. æggehvide
  • 60 g. flormelis
  • Andet

  • 0,25 bundt citronmelisse

Fremgangsmåde

  1. Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen.
  2. Tilsæt æg og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 minutter.
  3. I mellemtiden laves citroncremen. Riv citronskallen fra citronerne fint på et rivejern og pres saften ud. Skær smør i tern.
  4. I en gryde kommes smørtern, saft, skal, sukker, majsstivelse, æg og æggeblomme (husk at gemme hviderne, dem skal du bruge til marengsen senere). Blandingen varmes forsigtigt op mens der piskes godt rundt. Tag af varmen når cremen er blevet tykkere. Sørg for at piske godt undervejs. Den må ikke koge, da den så skiller.
  5. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  6. Lad cremen køle af og blive kold.
  7. Når mørdejen har været på køl eller frost den anbefalede tid, rulles den nu ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 20-22 cm i diameter).
  8. Læg mørdejen i tærteformen og skær kanterne til. Bag den i ovnen i cirka 10 minutter.
  9. Når mørdejen er bagt køles den af.
  10. Herefter tilsættes den afkølede citroncreme i tærten. Stil den på køl igen, så den kan sætte sig.
  11. I mens piskes æggehvider med en elpisker. Tilsæt flormelis når hviderne er skummet op. Lad det piske yderligere 2-3 minutter.
  12. Kom marengs i en sprøjtepose og sprøjt små marengstoppe på hele tærten.
  13. Brug en gasbrænder til at brænde marengstoppene lidt af og pynt derefter med citronmelisse.
Bedøm denne ret

Opskrift på citrontærte med marengs

Her får du vores bedste opskrift på hjemmelavet citrontærte med marengs. Det er den lækre franske kage, som også kaldes for “tarte au citron”. Den består af en mørdejsbund, som fyldes med citroncreme og så toppes det hele med marengs, som hurtigt brændes med en gasbrænder. Det er en virkelig skøn og frisk tærte, som du kan servere til eftermiddagskaffen eller som dessert. Det er er i hvert fald en rigtig god afslutning på en aften med god mad.

LÆS OGSÅ: Citrontrifli

Citrontærte med marengslåg

Fransk citrontærte

Sådan en fransk citrontærte går man altså aldrig galt i byen med. Den friske citron komplimenterer den søde bund og marengs rigtig godt. Du kan dog også sagtens lave den med lime i stedet for citroner, hvis du er mere til det.

Selve citroncremen kan også kaldes for en lemoncurd og kagen kan derfor også kaldes for en kage med lemoncurd. Hvis du gerne vil prøve kræfter med en hjemmelavet lemoncurd, så kan du prøve vores opskrift lige her. Det er en god smørelse til boller, scones og bagværk.

Citrontærte med marengslåg

Hvad kan jeg lave på forhånd?
Du kan sagtens lave selve bunden klar dagen før, men vent med marengsen til på selve dagen, så får du nemlig det bedste resultat. Dét at man kan lave meget af den klar dagen før gør også, at man ikke behøves at stresse over desserten på selve dagen. Så er det kun selve marengsen, som skal piskes og hurtigt brændes inden den serveres.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej
    Der står man skal forbage mørdejen i 10 min. dette ligger op til den skal i ovnen igen: men jeg kan ikke umiddelbart læse det af opskiften. Kan du hjælpe mig 🙂 ?

  2. Mums den ser lækker ud.
    Er det past. æggehvider der anvendes?

    Finder der et alternativ, hvis man ikke har en gasbrænder?

    1. Hej Anette,

      Nej bare alm. æg. Du kan sætte din ovn på grill og så holde godt øje med den imens 🙂

      Kh

  3. Hejsa. Kan det godt passe der ikke skal noget majsstivelse i cremen eller lign.? Jeg lavede den i weekenden, og cremen ville slet ikke tykne selv efter evigheder på komfuret ved lavere varme. Da den havde stået på køl et par timer var det lidt bedre, men det flød stadig.. Det gik dog helt galt, da jeg smed den kort i ovnen på grill, for at brænde marengsen. Da vi skar kagen ud blev det en stor suppe 😟 Hvad har jeg gjort galt?

    1. Hej Rikke,
      Vi kan godt se, at der har været fejl i opskriften. Vi har rettet til nu. Det beklager vi meget 🙂
      Kh

  4. Hej, kan man godt lave marengs før og først sprøjte det på når den skal serveres? eller kan man komme marengs på dagens og først brænde ved servering?

    1. Hej,

      Vi har ikke forsøgt os med nogle af tingene, men tror godt du kan komme det på og så først brænde inden servering 🙂

      Kh

  5. Hej
    Der står 2 æg og 1 æggeblomme skal i citroncremen. Og man skal huske at gemme hviderne til marengsen. Er der alle 3 hvider man skal gemme?

  6. Hej!
    Jeg ville anbefale at blindbage tærtebunden, da siderne på den første jeg faldt ned . Har jeg gjort noget forkert?

    Mvh Lene

    1. Hej Lene,

      Det har vi ikke oplevet. Bruger du et almindeligt tærtefad? Vi bruger en form med løs bund 🙂 Men du kan sagtens blindbage den!

      Kh

  7. Har lige sat min kage i køleskabet, syntes cremen virker lidt tynd men måske den stivner på køl… bliver helt i tvivl nu jeg har kommet to hele æg og en æggeblomme i cremen er det forkert ?
    Mvh Lene

    1. Hej Lene,

      Det er altafgørende for tykkelsen på cremen, at den er blevet varmet nok op. Men den sætter sig også yderligere på køl 🙂

      Kh

  8. Hej. Kan man bage bunden, og herefter fylde citroncremen i og sætte sen i køleskabet dagen inden? Og så på selve dagen og inden servering lave marengs og brænde den? 🙂

  9. Hej
    Jeg tænker at lave denne til nytår 🙂
    Dog er jeg i tvivl mht marengsen. Kan den laves på dagen og opbevares i en sprøjtepose indtil den skal på kagen og brændes (så man kan lave tærte og samle med lemoncurd, så det er klar).

    Mvh Susi

  10. Hej

    Har i nogle anelse om, hvor mange små tærter det kan blive til, uddrag opskriften? 🐣

    Vh Maria

  11. Den blev klart for tynd i cremen, selvom jeg brugte termometer i gryden, da jeg varmede cremen op. Den kom op på lidt over 90 grader.

Skriv en kommentar