Lækre hverdagsopskrifter

Citrontærte med marengslåg

Citrontærte med marengslåg
Opskrift til personer (Springform Ø22 cm) Opskrift til 8 personer (Springform Ø22 cm)

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Den bedste opskrift på den franske citrontærte med marengs, tarte au citron. Sprød mørdejsbund, citroncreme og brændt marengs på toppen.

Ingrediensliste

  • Mørdejsbund

  • 160 g. hvedemel
  • 45 g. flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 70 g. smør
  • 1 æg
  • Citroncreme

  • 2 stk. økologisk citron
  • 200 g. sukker
  • 1 stk. æggeblomme
  • 2 stk. æg
  • 70 g. smør
  • Marengslåg

  • 2 stk. æggehvide
  • 60 g. flormelis
  • Andet

  • 0,25 bundt citronmelisse

Fremgangsmåde

  1. Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen.
  2. Tilsæt æg og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 minutter.
  3. I mellemtiden laves citroncremen. Riv citronskallen fra citronerne fint på et rivejern og pres saften ud. Skær smør i tern.
  4. I en gryde kommes smørtern, saft, skal, sukker, æg og æggeblomme (husk at gemme hviderne, dem skal du bruge til marengsen senere). Blandingen varmes forsigtigt op mens der piskes godt rundt. Tag af varmen når cremen er blevet tykkere. Sørg for at piske godt undervejs. Den må ikke koge, da den så skiller.
  5. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  6. Lad cremen køle af og blive kold.
  7. Når mørdejen har været på køl eller frost den anbefalede tid, rulles den nu ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 20-22 cm i diameter).
  8. Læg dejen i tærteformen og skær kanterne til. Forbag den i ovnen i cirka 10 minutter.
  9. Når mørdejen er bagt køles den af.
  10. Herefter tilsættes den afkølede citroncreme i tærten. Stil den på køl igen, så den kan sætte sig.
  11. I mens piskes æggehvider med en elpisker. Tilsæt flormelis når hviderne er skummet op. Lad det piske yderligere 2-3 minutter.
  12. Kom marengs i en sprøjtepose og sprøjt små marengstoppe på hele tærten.
  13. Brug en gasbrænder til at brænde marengstoppene lidt af og pynt derefter med citronmelisse.

Bedøm denne ret

Opskrift på citrontærte med marengs

Her får du vores bedste opskrift på hjemmelavet citrontærte med marengs. Det er den lækre franske kage, som også kaldes for “tarte au citron”. Den består af en mørdejsbund, som fyldes med citroncreme og så toppes det hele med marengs, som hurtigt brændes med en gasbrænder. Det er en virkelig skøn og frisk tærte, som du kan servere til eftermiddagskaffen eller som dessert. Det er er i hvert fald en rigtig god afslutning på en aften med god mad.

LÆS OGSÅ: Citrontrifli

Citrontærte med marengslåg

Fransk citrontærte

Sådan en fransk citrontærte går man altså aldrig galt i byen med. Den friske citron komplimenterer den søde bund og marengs rigtig godt. Du kan dog også sagtens lave den med lime i stedet for citroner, hvis du er mere til det.

Selve citroncremen kan også kaldes for en lemoncurd og kagen kan derfor også kaldes for en kage med lemoncurd. Hvis du gerne vil prøve kræfter med en hjemmelavet lemoncurd, så kan du prøve vores opskrift lige her. Det er en god smørelse til boller, scones og bagværk.

Citrontærte med marengslåg

Hvad kan jeg lave på forhånd?
Du kan sagtens lave selve bunden klar dagen før, men vent med marengsen til på selve dagen, så får du nemlig det bedste resultat. Dét at man kan lave meget af den klar dagen før gør også, at man ikke behøves at stresse over desserten på selve dagen. Så er det kun selve marengsen, som skal piskes og hurtigt brændes inden den serveres.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej
    Der står man skal forbage mørdejen i 10 min. dette ligger op til den skal i ovnen igen: men jeg kan ikke umiddelbart læse det af opskiften. Kan du hjælpe mig 🙂 ?

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag