Cookies med nougat

Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Lækker og nem opskrift på sprøde cookies med nougat. De bedste hjemmelavede nougatcookies, som er perfekte til kaffen.

Ingrediensliste

  • 110 g. smør
  • 100 g. brun farin
  • 125 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 stk. æg
  • 210 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 60 g. nougat

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Pisk blødt smør, sukker, brun farin og vaniljesukker i 3-4 minutter med en elpisker, så det bliver lyst og luftigt.
  3. Tilsæt æg og pisk godt igen.
  4. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål.
  5. Tilsæt melblandingen til den våde blanding. Rør det hele godt sammen.
  6. Skær nougat i små tern og vend den i dejen.
  7. Vej dejen af til ca. 45-50 g. pr. stk. Pres hver kugle let sammen med hænderne. Placer dem i en bøtte eller tallerken.
  8. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  9. Gør to bageplader klar med bagepapir.
  10. Placer 6 klumper dej på hver plade med god afstand.
  11. Bag én plade ad gangen. Bag først i 6 minutter.
  12. Tag herefter pladen ud og vend den. Bag igen i yderligere 6-7 minutter (alt efter hvor kraftig din ovn er). Vi vender pladen undervejs, da vores ovn bager lidt ujævnt. Hvis din ikke gør det, så behøves du ikke at vende dem.
  13. Når de begynder at blive gyldne i kanterne og på overfladen, så tages de ud.
  14. Når de bliver taget ud, så er de stadig bløde. Når de får lov til at køle af, så bliver de hårde.
  15. Bag de resterende cookies.
  16. Lad alle dine cookies køle af på en bagerist.
  17. Når de er afkølet pakkes de i en småkagedåse eller lufttæt beholder.
Bedøm denne ret

Opskrift på cookies med nougat

Sprøde og lækre cookies med små stykker af nougat. Er du vild med nougat, så vil de her nougatcookies uden tvivl falde i god jord hos dig. De smager så godt til en kop kaffe eller the. Vi har altid cookiedej i fryseren, så man hurtigt kan bage nogle friske cookies. Det er én af vores favoritter, når man skal servere noget sødt til kaffen.

Vi havde lige en rest nougat liggende, som ville være så ærgerlig at smide ud. Så det fik nyt liv og blev tryllet om til disse nougatcookies. Det er så ærgerligt at smide mad væk og det er meget sjældent vi gør det. Det fede ved, at man har en rest af noget er, at så bliver man ofte tvunget til at tænke ud af boksen. Så det blev altså til de her cookies, som overraskede positivt.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på cookies her

Cookies med nougat

Nougatcookies

De er som sagt mega nemme at lave og kan hurtigt bikses sammen. Vi deler altid dejen i kugler og så kan den rå dej fryses ned. På den måde kan man altid bage friske cookies, hvis man pludselig får uventede gæster. Når de bages, så tager man lige dejen op lidt før, så de små klumper kan nå at tø op, inden de bages. De tør hurtigt op, når de bare placeres på en bageplade. Så imens ovnen varmer op, så kan de passende ligge og tø op imens. Så udnytter man tiden imens.

Cookies med nougat

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar