Cookies med skumfiduser

cookies med skumfiduser 
Opskrift til stk. Opskrift til 14 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på sprøde og nemme cookies med skumfiduser. Ægte amerikanske cookies med marshmellows.

Ingrediensliste

  • 110 g. smør
  • 100 g. brun farin
  • 125 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 stk. æg
  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 150 g. lys chokolade
  • 100 g. mini skumfiduser

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Pisk blødt smør, sukker, brun farin og vaniljesukker i 3-4 minutter.
  3. Tilsæt æg og pisk godt igen.
  4. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål.
  5. Tilsæt melblandingen til den våde blanding. Rør det hele godt sammen.
  6. Hak chokolade groft og vend det samt mini skumfiduser (du kan også bruge alm. skumfiduser og så blot skære dem i mindre stykker) i dejen.
  7. Vej dejen af til ca. 55-60 g. pr. stk. Pres hver kugle let sammen med hænderne. Placer dem i en bøtte eller tallerken.
  8. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  9. Gør to bageplader klar med bagepapir.
  10. Placer 6 klumper dej på hver plade med god afstand.
  11. Bag én plade af gangen. Bag først i 6 minutter.
  12. Tag herefter pladen ud og vend den. Bag igen i yderligere 6-7 minutter (alt efter hvor kraftig din ovn er). Vi vender pladen undervejs, da vores ovn bager lidt ujævnt. Hvis din ikke gør det, så behøves du ikke at vende dem.
  13. Når de begynder at blive gyldne i kanterne og på overfladen, så tages de ud.
  14. Når de bliver taget ud, så er de stadig bløde. Når de får lov til at køle af, så bliver de hårde.
  15. Bag de resterende cookies.
  16. Lad alle dine cookies køle af på en bagerist.
  17. Når de er afkølet pakkes de i en småkagedåse eller lufttæt beholder.
Bedøm denne ret

Opskrift på cookies med skumfiduser

Her får du opskriften på nemme, sprøde og lækre cookies med skumfiduser. Ægte amerikanske cookies, som smager af S’mores, som jo består af ristede skumfidser samt kiks. Til den her opskrift har vi brugt små mini skumfiduser samt lys chokolade. Du kan også sagtens bruge mørk eller hvid chokolade. Ligeledes kan du også bruge almindelige skumfiduser, som du blot skærer ud i mindre stykker.

LÆS OGSÅ: Cookies med chokolade og nødder

cookies med skumfiduser 

Hvordan opbevarer jeg bedst cookies?

Vi opbevarer altid cookies og småkager i en småkagedåse, hvor vi har lagt et stykke bagepapir imellem låget og dåsen, så den slutter helt tæt. Det synes vi er den bedste metode i forhold til at holde dem friske og sprøde så længe som muligt.

Du kan også sagtens fryse den rå cookiedej ned. Så er det altid nemt at tage cookiedej op og bage friske, nybagte småkager. Vej dem af i den størrelse du vil have og put dem i en bøtte, som kan tåle at komme i fryseren. Det er nemlig meget smartere allerede at have lavet dem til kugler inden den bliver frosset ned. Så er det hurtigt at tage det antal op, som man skal bruge.

De bedste småkager med skumfiduser

Det her er uden tvivl de bedste småkager med skumfiduser. Du får sprøde, chewy cookies, som smager af S’mores. S’mores er de der skumfiduser, som man varmer over bål og som man lukker sammen med to mariekiks og evt. chokolade i mellem. Her får du bare det hele i én, hvilket vi elsker.

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar