Cremet spaghetti med kylling og champignon

Cremet spaghetti med kylling, soltørrede tomater og champignon
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker pastaret, nemlig spaghetti i en cremet sovs lavet på fløde. Det er en god hverdagsret, hvor både store og små kan være med. Kan man ikke lide soltørrede tomater og champignon, så kan det sagtens erstattes af nogle andre grøntsager.

Ingrediensliste

  • 300 g. kyllingebryst
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 70 g. soltørrede tomater
  • 100 g. champignon
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 1 dl. vand
  • 0,5 stk. hønsebouillonterning
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 30 g. parmesan
  • 210 g. spaghetti
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære kyllingefilet i mindre stykker. Sæt også vand over til spaghetti og kog det efter pakkens anvisning.
  2. Skær løg i små tern og skær hvidløg i små tern eller brug en hvidløgspresser.
  3. Kog spaghetti efter pakkens anvisning.
  4. På en pande varmes lidt olie op.
  5. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege et par minutter.
  6. Tilsæt kylling, salt og peber. Lad det stege til kyllingen er stegt.
  7. Tilsæt soltørrede tomater og champignon skåret i skiver.
  8. Tilsæt pastavand (det vand din spaghetti koger i), smuldret hønsebouillionterning og madlavningsfløde.
  9. Lad det hele koge op til det tykner.
  10. Når spaghetti er kogt drænes det for vand (gem evt. lidt ekstra pastavand). Tilsæt spaghetti til panden og vend det hele godt rundt.  Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt ekstra pastavand.
  11. Riv evt. lidt frisk parmesan over. Drys til sidst med lidt frisk persille.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars kokkekniv

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på cremet spaghetti med kylling

Her får du en opskrift på cremet spaghetti med kylling og champignon. Det er en skøn hverdagsret og en af vores yndlings pastaretter. Udover kylling, så er der også champignon, soltørrede tomater og frisk persille på toppen. Det er en af de lækreste spaghetti retter. 

Pastaretter er nem aftensmad, om man er 1,2 eller mange personer og det er nok derfor, vi er så store fans af dem. Denne pasta med kylling i en cremet sauce er ingen undtagelse. Den er nem at lave og så er den vendt i den lækreste sovs lavet på fløde, som binder hele retten sammen.

LÆS OGSÅ: Tærte med broccoli og bacon

Hvad nu, hvis man ikke bryder sig om champignon og soltørrede tomater?
Hvis man ikke bryder sig om hverken champignoner eller soltørrede tomater, så kan det sagtens udelades. Men man kan også erstatte af frisk peberfrugt, sukkerærter, eller spinat. Det er også lækker med revet squash i. Det er kun fantasien som sætter grænser, når det gælder pastaretter. Man kan nemlig næsten tilsætte alle de grøntsager, som man har lyst til.

Du kan også tilsætte lidt bacon i tern dertil. Det gør bestemt heller ikke retten dårligere. Vi har også lavet den med kalkunbryst i stedet for kylling. Det smager også super lækkert.

Kan jeg erstatte spaghetti?
Ja, hvis du gerne vil lave den her cremet spaghetti med kylling og champignon, så kan den også laves med almindelig pasta. Du kan bytte spaghetti ud med pastaskruer, båndpasta eller hvad du ellers har lyst til. Vi elsker eksempelvis at lave den med frisk pasta, som er hurtigt at koge. Det løfter lige retten en smule, da frisk pasta, smager som hjemmelavet pasta.

Du kan også følge med på vores Facebookside, hvor vi ofte lægger opskrifter og inspiration op på forskellige pastaretter og andre nemme retter til aftensmad.

Kommentarer

  1. Rigtig vellykket ret. Jeg havde desværre ikke champignon, så jeg brugte rød peber og lidt chili og det var stor succes. Tror det er en ret, der kan varieres, hvilket gør den mere interessant.

    1. Hej Merete,

      Fedt du bare kom noget andet i! Det kan man nemlig sagtens, som du selv skriver 😀
      God weekend!

      Kh

Skriv en kommentar