Tilmeld nyhedsbrev

Crispy chicken med gulerodsfritter

Crispy chicken med gulerodsfritter

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Skal aftensmaden være børnevenlig og nem? Så bør du prøve denne opskrift på sprødt kyllingebryst serveret med gulerodsfritter og en sød chili/hvidløgs dip.

Ingrediensliste

Crispy chicken

  • 280 g. kyllingebryst
  • 40 g. pankorasp
  • Salt
  • 1 æg
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie

Gulerodsfritter

  • 500 g. gulerødder
  • Salt
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie

Dip

  • 1/2 fed hvidløg
  • 50 g. mayonnaise
  • 1 tsk. chilisauce
  • 1/2 tsk. paprika
  • Salt
  • 1 spsk. creme fraiche

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Skræl gulerødder og skær dem i stave. Vend dem i olie og salt. Læg dem på bagepapir på en bageplade og bag dem i 30 minutter.
  3. Rens kyllingebryst og del dem i passende stykker.
  4. Tag to skåle frem. I den ene skål piskes et æg med en gaffel. I den anden skål blandes pankorasp med salt.
  5. Tag en pande frem og hæld olien i. Lad det blive varmt.
  6. Vend nu kyllingebryst i æg og derefter i raspblandingen. Steg dem på panden i cirka 4 minutter på hver side – alt afhængig af tykkelsen.
  7. Læg dem på et stykke køkkenrulle, når de er stegt.
  8. Nu skal dippen laves. Knus hvidløg og bland alle ingredienserne i en skål.
  9. Server nu dit crispy chicken med de varme fritter og dippen. Drys evt. med frisk persille.

Bedøm denne ret

En skøn opskrift på crispy chicken med gulerodsfritter og en lækker chili/hvidløgs dip. Retten er meget nem at lave, og derudover kræver den få ingredienser. Vi elsker paneret kylling og vi laver det ofte. Paneringen giver så sprød en skorpe og det er vi helt vilde med. Vi laver både crispy chicken når vi skal have burgere og når vi laver en god salat. Denne gang skulle vi prøve noget andet, så det blev gulerodsfritter som tilbehør.

Sprød panering

Vi har ofte paneret kyllingen i både ganske almindeligt rasp, men også knust cornflakes.  Vi har dog erkendt, at det bedste resultat, ifølge os, kommer hvis man panerer kyllingen i pankorasp. Det er en lidt grovere form for rasp, der bliver virkelig sprødt når det friteres på panden i rigeligt olie. Men hvor kan pankorasp købes? Vi køber det altid i Netto eller Rema 1000. Det står på hylderne ved det mexikanske mad.

LÆS OGSÅ: Crispy chicken burgere

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Kommentarer

    1. Hej Stephanie

      Sweet chilisauce hedder den 🙂 Det er sådan en sød chilisauce. Hvis man vil have den rigtig stærk, så kan du bruge Sriracha 🙂

      Knus

Skriv en kommentar