Lækre hverdagsopskrifter

Burger med crispy chicken og chilimayo

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

3 timer

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

4 timer

Beskrivelse

Her får du opskriften, så du selv kan lave Crispy Chicken burgere derhjemme. Hvis du undlader at lave chilimayonnaisen, så er det også børnevenlig mad. Du kan også sagtens udelade de syltede rødløg og f.eks. i stedet erstatte med pickles. Eller erstatte avocadocremen med burgerdressing. Det er det skønne ved hjemmelavede burgere. Man kan putte det fyld i, som man har lyst til.

Ingrediensliste

  • Burgerboller

  • 50 g. gær
  • 2 dl. mælk
  • 6 dl. vand
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 2 stk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1200 g. hvedemel
  • Chilimayo

  • 200 g. mayonnaise
  • 100 g. creme fraiche
  • 1 tsk. chilisauce
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. citronsaft
  • 0,5 tsk. akaciehonning
  • Avocadocreme

  • 4 stk. avocado
  • Syltede rødløg

  • 2 stk. rødløg
  • 2 dl. eddike
  • 1 dl. sukker
  • 0,5 tsk. peberkorn
  • 2 stk. laurbærblade
  • Crispy chicken

  • 500 g. kyllingebryst
  • 100 g. pankorasp
  • 2 æg
  • 3 tsk. paprika
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. peber
  • Andet

  • 1 stk. krølsalat
  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 4 stk. tomat

Fremgangsmåde

  1. Bag burgerboller. Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt mælk.
    Salt, sukker, honning og olie blandes i. Mel tilsættes og dejen æltes til den er smidig. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret.
  2. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes den med det samme.
  3. Dejen deles i 12 lige store stykker og formes til boller. Tryk bollerne helt flade, så undgår du, at de bliver alt for høje. Når de hæver, så får de lidt højde igen.
  4. Bollerne hæver et lunt sted i 1,5 time tildækket med et viskestykke.
  5. Imens laves syltede rødløg. Skær rødløg i skiver eller både, og læg dem i et rent/skoldet glas som kan lukkes tæt.
  6. Bland eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade i en lille gryde og bring det i kog. Hæld det over løgene og lad det køle af i køleskabet.
  7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  8. Til sidst pensles bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg, så de ikke falder sammen.
  9. Bages i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter. Hold øje med dem efter 12 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.OBS: Ja, de hæver kun én gang, så får du bløde og luftige burgerboller.
  10. Nu skal chilimayoen laves. Bland mayonnaise og cremefraiche med chili, hvidløg og krydderierne til en chilimayo.
  11. Skær rød peber og tomater i skiver. Skyl salat og riv blade fra.
  12. Rens kyllingebryst og skær dem midt over, så de bliver halvt så høje.
  13. Bland nu pankorasp med krydderier. Hæld blandingen i en dyb skål. Pisk herefter æg og hæld det i en anden skål. Nu er du klar til at panere kyllingen.
  14. Opvarm en pande med smagsneutral olie, der skal være rigeligt på panden, vi brugte et lag på cirka 1,5 cm. Vend kyllingen, en ad gangen, i æggemassen og bagefter i raspblandingen. Læg dem på den opvarmede pande.
  15. Lad dem stege 3 minutter på hver side (afhænger af størrelsen).
  16. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  17. Blend avocado til en avocadocreme.
  18. Byg nu burgeren ved at smøre chilimayo på under- og overbolle, derefter lægges salat, rød peber, crispy chicken, tomat, avocadocreme og syltede rødløg. Læg overbolle på og stik evt. et spyd igennem.

Bedøm denne ret

Opskrift på den bedste crispy chicken burger

En nem opskrift på den lækreste burger med crispy chicken, en spicy mayonnaise, syltede rødløg og avocadocreme. En hjemmelavet burger er selvfølgelig bedst fuldendt med hjemmebagte burgerboller også. Men hvis du ikke har tid eller lyst til at lave dine egne, så kan du i dag også få lækre færdiglavede briocheboller.

Burgere er det perfekte fredagsmad eller weekendmad, når der skal forkæles lidt ekstra. Denne variant med sprød kylling er du nødt til at prøve. Sammen med det spicy fra chilimayonnaisen, det syrlige fra de syltede rødløg og det cremede fra avocadocremen. Så er det den perfekte kombination.

LÆS OGSÅ: Den ultimative cheeseburger 

crispy chicken burger

Men hvis du ikke er til kylling, så kan vi også anbefale at lave en almindelig burger med en saftig oksekødsbøf, cheddarost og syltede agurker.

Kan jeg panere min crispy chicken i andet end rasp?

Du kan vælge lige præcis den panering du vil. Du kan bruge rasp, pankorasp, knust cornflakes eller knuste Doritos chips. Bare noget der knaser, som vi siger.

I stedet for at bage dem i ovnen, så kan de også frituresteges. Det gør dem faktisk endnu sprødere. Vi synes dog, at det godt kan blive for “fedtet”, når de laves i friture, så derfor laver vi dem oftest i ovnen. Det sviner heller ikke lige så meget.

Én ting du ikke må udelade i den her burger med crispy chicken er uden tvivl chilimayonnaisen. Den er sådan lidt spicy og giver en god kant og modspil i burgeren. Du kan sagtens købe en færdiglavet chilimayo, men det er altså også nemt at lave det selv.

Hvad kan jeg lave på forhånd?
Når man skal lave hjemmelavet burger, så er der pludselig mange elementer, som man skal lave. Især hvis man beslutter sig for at lave det hele selv. Du kan sagtens bage burgerbollerne på forhånd og fryse dem ned. Ligeledes kan de syltede rødløg laves en uge før og bare stå i et patentglas i køleskabet. Så er du allerede godt på vej.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvis man vil stege crispy chicken i ovnen, hvor længe skal de så have? Hvor mange grader? Skal de vendes undervejs? Og bliver resultatet meget “kedeligere” end stegt på pande eller friture (mere tørt og mindre crispy)?
    …beklager de mange spørgsmål men skal lave crispy chicken sliders til 12pers. så det vil gøre det meget nemmere at kyllingen kan passe sig selv i ovnen 🙂

    1. Hej Trine,

      Vi ville bage dem i ovnen i ca. 20-25 min ved 190 grader varmluft og vende dem undervejs. De bliver mindre crispy ja 🙂
      Men de bliver stadig gode 🙂

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag