Crispy chicken med rodfrugtsfritter og fetacreme Crispy chicken med rodfrugtsfritter og fetacreme Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 35 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på crispy chicken med rodfrugtsfritter og fetacreme. Paneret kylling med tilbehør af rodfrugter og en lækker dip af fetaost. Ingrediensliste Rodfrugtsfritter 700 g. rodfrugtsblanding 2 spsk. raps- eller solsikkeolie salt/peber Fetacreme 100 g. PUCK fetaost 1 spsk. creme fraiche peber Crispy chicken 350 g. kyllingebryst 1 stk. æg 2 spsk. hvedemel 20 g. pankorasp salt/peber Andet 0,1 bundt frisk persille Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Gør en bageplade klar med bagepapir. Skræl rodfrugterne og skær ud i stave. Vend dem i olie, salt og peber og placer dem på bagepladen. Når ovnen er varm, så sættes rodfrugterne ind og de bages i 25-30 minutter til de er møre. Imens gøres kyllingen klar. Rens kylling for eventuelle sener og halver dem på langs, så de bliver halvt så tykke. I en skål pisker du æg med en gaffel. I en anden skål blander du rasp med salt og peber. I en tredje skål kommer du hvedemel i. Opvarm en pande med rigeligt olie. Vend nu først kyllingefileterne i hvedemel, så i æg og derefter i raspblandingen. Steg dem på panden ved middelhøj varme til de er gennemstegte. Nu skal fetacremen laves. Kom feta og creme fraiche i en skål. Mos det sammen med en gaffel eller brug en stavblender for en mere ensartet creme. Smag til med salt og peber. Server rodfrugtsfritter, crispy chicken og fetacreme på en tallerken. Top med frisk persille. Lås skærm Opskrift på crispy chicken med rodfrugtsfritter og fetacreme Står du lige og mangler en nem hverdagsret til i aften, så kan vi anbefale en omgang crispy chicken med rodfrugtsfritter og fetacreme. Nem og lækker hverdagsmad, som kræver få ingredienser og som både store og små elsker herhjemme. Rodfrugtsfritterne laves blot af rodfrugter, som skrælles og skæres i stave, som bages i ovnen. Kyllingen er paneret i pankorasp og bliver helt sprød. Lidt som kyllingenuggets. Det er altid lidt ekstra godt at lave paneret kylling fremfor almindelig stegt kylling. Og så går det altid rent ind hos de små. En ret ala det her finder du ofte på madplanen hjemme hos os. Det er nem mad, da rodfrugterne passer sig selv i ovnen. Så skal man bare lave kyllingen og fetacremen. Er du ikke til fetacreme, så kan du også servere med en chilimayo eller en anden slags kold dyppelse. Vi får ofte sådan en kold sauce til fremfor en varm sauce. Det er så godt. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med kyllingebryst her Paneret kylling med tilbehør af rodfrugter Paneret kylling kan serveres med forskelligt tilbehør. Her er det tilbehør af rodfrugter, men det kunne også bare være fritter af kartofler eller gulerødder for den sags skyld. Kyllingen er paneret i pankorasp, som giver ekstra sprød kylling ift. almindelig rasp. Så har du ikke prøvet at panere i det før, så kan vi kun anbefale pankorasp. Det er en lidt grovere rasp, så du får en ekstra sprød panering. Paneret kylling er altid et sikkert hit til aftensmaden og det kan laves i så mange forskellige udgaver. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.