Crispy chicken med rodfrugtsfritter og fetacreme

Crispy chicken med rodfrugtsfritter og fetacreme
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på crispy chicken med rodfrugtsfritter og fetacreme. Paneret kylling med tilbehør af rodfrugter og en lækker dip af fetaost.

Ingrediensliste

  • Rodfrugtsfritter

  • 700 g. rodfrugtsblanding
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • salt/peber
  • Fetacreme

  • 100 g. PUCK fetaost
  • 1 spsk. creme fraiche
  • peber
  • Crispy chicken

  • 350 g. kyllingebryst
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 20 g. pankorasp
  • salt/peber
  • Andet

  • 0,1 bundt frisk persille
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  3. Skræl rodfrugterne og skær ud i stave. Vend dem i olie, salt og peber og placer dem på bagepladen.
  4. Når ovnen er varm, så sættes rodfrugterne ind og de bages i 25-30 minutter til de er møre.
  5. Imens gøres kyllingen klar. Rens kylling for eventuelle sener og halver dem på langs, så de bliver halvt så tykke.
  6. I en skål pisker du æg med en gaffel. I en anden skål blander du rasp med salt og peber. I en tredje skål kommer du hvedemel i.
  7. Opvarm en pande med rigeligt olie. Vend nu først kyllingefileterne i hvedemel, så i æg og derefter i raspblandingen. Steg dem på panden ved middelhøj varme til de er gennemstegte.
  8. Nu skal fetacremen laves. Kom feta og creme fraiche i en skål. Mos det sammen med en gaffel eller brug en stavblender for en mere ensartet creme. Smag til med salt og peber.
  9. Server rodfrugtsfritter, crispy chicken og fetacreme på en tallerken. Top med frisk persille.

Opskrift på crispy chicken med rodfrugtsfritter og fetacreme

Står du lige og mangler en nem hverdagsret til i aften, så kan vi anbefale en omgang crispy chicken med rodfrugtsfritter og fetacreme. Nem og lækker hverdagsmad, som kræver få ingredienser og som både store og små elsker herhjemme. Rodfrugtsfritterne laves blot af rodfrugter, som skrælles og skæres i stave, som bages i ovnen. Kyllingen er paneret i pankorasp og bliver helt sprød. Lidt som kyllingenuggets. Det er altid lidt ekstra godt at lave paneret kylling fremfor almindelig stegt kylling. Og så går det altid rent ind hos de små.

En ret ala det her finder du ofte på madplanen hjemme hos os. Det er nem mad, da rodfrugterne passer sig selv i ovnen. Så skal man bare lave kyllingen og fetacremen. Er du ikke til fetacreme, så kan du også servere med en chilimayo eller en anden slags kold dyppelse. Vi får ofte sådan en kold sauce til fremfor en varm sauce. Det er så godt.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med kyllingebryst her

Crispy chicken med rodfrugtsfritter og fetacreme

Paneret kylling med tilbehør af rodfrugter

Paneret kylling kan serveres med forskelligt tilbehør. Her er det tilbehør af rodfrugter, men det kunne også bare være fritter af kartofler eller gulerødder for den sags skyld. Kyllingen er paneret i pankorasp, som giver ekstra sprød kylling ift. almindelig rasp. Så har du ikke prøvet at panere i det før, så kan vi kun anbefale pankorasp. Det er en lidt grovere rasp, så du får en ekstra sprød panering. Paneret kylling er altid et sikkert hit til aftensmaden og det kan laves i så mange forskellige udgaver.

Crispy chicken med rodfrugtsfritter og fetacreme

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar

Kommentarer