Crispy chicken med grøntsagssauce

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på crispy chicken med grøntsagssauce. Børnevenlig og hurtig aftensmad med masser af skjulte grøntsager i saucen.

Ingrediensliste

 • Paneret NemFilet

 • 520 g. NemFilet fra De Danske Familiegårde
 • 2 stk. æg
 • 50 g. pankorasp
 • salt/peber
 • Grøntsagssauce

 • 2 stk. løg
 • 3 fed hvidløg
 • 300 g. kartoffel
 • 300 g. gulerod
 • 3 tsk. paprika
 • 40 g. tomatpure
 • 1 stk. hønsebouillonterning
 • 400 ml. kokosmælk
 • salt/peber
 • Tilbehør

 • 320 g. ris
 • 1 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

 1. Skræl og skær gulerødder og kartofler i små tern.
 2. Skær løg i grove tern.
 3. Start med at lave din sauce. I en gryde varmes olie eller smør op.
 4. Tilsæt løg, hvidløg, kartofler og gulerødder. Vend det hele godt rundt og lad det stege 5 minutter.
 5. Tilsæt paprika, tomatpure og smuldret bouillonterning. Vend godt rundt.
 6. Herefter hældes der vand i gryden, indtil det lige nøjagtig dækker grøntsagerne.
 7. Bring det hele i kog. Skru herefter en smule ned og lad det småkoge til grøntsagerne er kogt møre. Det tager ca. 10-15 minutter.
 8. Sæt dine ris til kogning efter pakkens anvisning.
 9. Nu skal du i gang med kyllingen.
 10. Pisk æg sammen. Lav en dyb tallerken med æg og en med pankorasp, som er blandet med salt og peber.
 11. Tag NemFileterne ud af pakken. Vend først fileten i æg og til sidst i rasp.
 12. Fortsæt sådan med alle NemFileterne.
 13. En pande varmes op med rigeligt olie. Når olien er varm, så lægges kyllingefileterne på panden. Steg dem i ca. 2-3 minutter på hver side eller til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden (læg dem evt. over på en tallerken med køkkenrulle på, så suger det det overskydende olie).
 14. Når grøntsagerne er møre, så tages gryden af komfuret. Tag noget af vandet fra. Det er nemlig nemmere at tilsætte og justere med vand efterfølgende. Det hele blendes sammen med en stavblender eller alm. blender.
 15. Når grøntsagerne er blendet sammen skulle det gerne ligne en tyk grøntsagsmos. Herefter tilsættes kokosmælk og der smages til med salt og peber. Hvis den er meget tyk efter du har tilsat kokosmælk, så kan du tilsætte noget af det vand, som du tog fra, inden du blendede.
 16. Server crispy chicken med din grøntsagssauce, ris og finthakket persille ved siden af.
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde 

Opskrift på crispy chicken med grøntsagssauce

Vi ved, at I er vilde med de hurtige og nemme hverdagsretter! Derfor skal du tilføje denne opskrift på crispy chicken med grøntsagssauce til listen. Retten er lavet med den nye NemFilet fra De Danske Familiegårde, som gør det ekstra nemt og som er hurtig at tilberede. Vi synes i hvert fald, at det er en kæmpe hjælp, da denne tyndere udskæring er perfekt til eksempelvis crispy chicken. Vi plejer nemlig altid at dele en almindelig kyllingefilet på langs, så de bliver tyndere.

Den tyndere NemFilet er hurtigere at tilberede og så får du samtidig et mørt og saftigt stykke kylling. I forhold til en almindelig kyllingefilet, så er den samme tykkelse over det hele, hvilket gør den nem at stege. Det er altså halv stegetid i forhold til en normal brystfilet. Og noget andet, som vi er så glade for er, at den er klar direkte fra pakken. Så bliver fileterne blot vendt i paneringen og stegt. Så man skal ikke have rå kylling op på et skærebræt. Det er altså en kæmpe win i en travl hverdag!

LÆS OGSÅ: Kylling i paprikasauce 

Crispy chicken med grøntsagssauce

Crispy chicken med grøntsagssauce

Paneret kylling med grøntsagssauce

Paneret kylling er altid en favorit. For at tilføje mere grønt, så har vi her lavet en grøntsagssauce, som laves på løg, hvidløg, kartofler og gulerødder. Det laves til en sauce med tomat og paprika, som giver dig en meget mild sauce. Det er derfor også en ret, som er super børnevenlig. Vi har jo begge to børn nu, og Viggo på lidt over 1 år ELSKER den her ret. Det kører lige ned! Og så er det win-win, at den samtidig er hurtig at lave og ikke kræver mange ingredienser.

Crispy chicken med grøntsagssauce

Børnevenlig aftensmad med NemFilet

Den her udskæring, som kaldes for NemFilet bliver uden tvivl en af vores nye go-to udskæringer. Den vil også være genial til at lave kyllingeburgere, både almindelige, men også crispy chicken burgere. Ellers vil vi også bruge den til Cæsarsalat, som fyld i wraps og meget mere. I en travl hverdag, så er sådan nogle løsninger her altså guld værd. Det mærker vi især nu, efter vi begge er blevet forældre.

Crispy chicken med grøntsagssauce

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Har så meget sovs til overs, hvad kan jeg lave/bruge det overskydende til? Altså i en anden ret – har i nogle gode ideer ☺️

Skriv en kommentar