Crispy kyllingelår

Crispy kyllingelår
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på crispy kyllingelår. Panerede, saftige kyllingelår, som smager fantastisk til aftensmad eller frokost.

Ingrediensliste

  • 800 g. kyllingelår
  • 2 tsk. løgpulver
  • 2 tsk. paprika
  • salt/peber
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 stk. æg
  • 60 g. pankorasp
  • salt/peber
  • 2 dl. raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Bland løgpulver og paprika.
  2. Drys det udover kyllingelårene og fordel det over det hele.
  3. Vend herefter kyllingelårene i hvedemel.
  4. Kom æg i en skål og pisk det sammen. Kom pankorasp, salt og peber i en anden skål.
  5. Varm en pande op med raps- eller solsikkeolie. Du kan tjekke om olien er klar ved at stikke en tandstik eller lignende ned i den. Hvis det syder rundt om spidsen, så er den klar.
  6. Vend først kyllingelårene i sammenpisket æg og herefter i pankorasp.
  7. Kom dem forsigtigt ned i den varme olie.
  8. Steg dem i ca. 3-4 minutter på hver side (Vær opmærksom på, hvis de er meget store, at de får nok tid. Sørg derfor for at vende rundt på alle sider).
  9. Gør en tallerken klar med køkkenrulle.
  10. Når de er sprøde, gyldne og er færdige indvendigt, så tages de af og lægges på køkkenrullen, så overskydende fedt kan dryppe af.
  11. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på crispy kyllingelår

Nemme, lækre, crispy kyllingelår! Vi har simpelthen gjort noget helt genialt. Vi har paneret en omgang kyllingelår og resultatet var så godt. Man skal ikke undervurdere et kyllingelår. I forhold til kyllingebryst, så har låret mere smag og så mætter det også godt, da fedtindholdet normalt er højere. Vi indrømmer gerne, at vi selv er for dårlige til at vælge kyllingelåret, men det skal der laves om på. Derfor har vi sat os for, at vi vil udvikle nogle flere opskrifter med den undervurdere udskæring.

Vi har allerede et par opskrifter, så denne bliver blot endnu en til samlingen. Kyllingelårene er først marineret i en marinade med paprika, hvidløg og salt/peber. Herefter er de vendt i hvedemel, så i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp. De er stegt i olie og så får du altså de sprødeste og lækreste kyllingelår. De bliver ekstra sprøde, da skindet også bliver dejlig sprødt.

LÆS OGSÅ: Klik her for at se flere opskrifter med kyllingelår

Crispy kyllingelår

Panerede kyllingelår

Vi har paneret de her lækre kyllingelår i pankorasp. Det er rasp, som er af lidt større flager og det bruges ofte i det asiatiske køkken. Man kan efterhånden også få det i de fleste supermarkeder og så synes vi, at det giver en lidt mere sprød panering. Ellers kan du selvfølgelig også bruge helt almindelig rasp. Andre alternativer kunne også være knust cornflakes, knuste nachos eller noget i den stil.

De tilberedes i olie, men kan også laves i en airfryer, hvis du har sådan en. Vi fik begge en sidste år og har været så glade for den! Det er så fedt, at man kan lave sprøde ting uden alt for meget olie.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar