Curly fries med cheddar og bacon

Curly fries med cheddar og bacon – Pommes frites med ostesauce
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på hjemmelavet ostesauce til pommes frites. Server den hældt over eksempelvis curly fries og drys med sprød bacon og frisk forårsløg. Det er så lækkert at spise for sig selv, men også rigtig godt som tilbehør til aftensmaden.

Ingrediensliste

 • Cheddarsauce

 • 2 spsk. smør
 • 2 spsk. hvedemel
 • 2 dl. mælk
 • 140 g. revet cheddar
 • 1 tsk. paprika
 • salt/peber
 • Andet

 • 500 g. curly fries
 • 125 g. bacon i skiver
 • 0,25 bundt forårsløg

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. På en bageplade placeres curly fries. På en anden placeres stykker af bacon ovenpå bagepapir. Bacon bages i ca. 12-14 min. (indtil det er sprødt)
 3. Tag bacon ud af ovnen og lad det køle af.
 4. Hak forårsløg og sæt til side.
 5. I en gryde smeltes smør. Herefter tages gryden af varmen, hvor efter der tilsættes hvedemel. Rør det godt sammen, så du får en smørbolle. Tilsæt herefter mælk og rør det helt ud, så du har en ensartet masse.
 6. Sæt gryden tilbage på varmen og rør rundt, indtil massen begynder at tykne.
 7. Tilsæt paprika, salt og peber.
 8. Tilsæt til sidst revet cheddarost og rør godt rundt indtil osten er smeltet.
 9. Hvis saucen er for tyk, tilsæt da lidt ekstra mælk. Hvis den derimod er for tynd, tilsæt da lidt eksta ost.
 10. Hæld den varme ostesauce udover dine curly fries eller server ved siden af.
 11. Drys med bacon og forårsløg og server med det samme!
Bedøm denne ret

Opskrift på Curly fries med cheddar og bacon

Her får du opskriften på de lækreste curly fries med hjemmelavet ostesauce lavet på cheddar. Og så prikken over i’et er selvfølgelig den sprøde bacon på toppen. Selve ostesovsen er også fantastisk til lune nachos eller oven på pasta. Ja, det er jo heldigvis kun fantasien som sætter grænser.

Der er flere burgerrestauranter, som er begyndt at sælge pommes frites med cheddarsauce på, men hvorfor ikke lave det selv? Vi lover, at det kurerer alle dine tømmermænd! Det er i hvert fald rigtig god tømmermændsmad, men det kan selvfølgelig også blot spises som fredagsmad eller snasket weekendmad. 

LÆS OGSÅ: Indbagt kylling med pikantost

Pommes frites med ostesauce

Selvom vi har brugt curly fries, så kan opskriften selvfølgelig laves med alle slags pommes frites. Det er bare en god basisopskrift på ostesauce og inspiration til topping. Du kan også lave ostesaucen og så blot dyppe dine pommes frites i den, hvis du ikke gider at hælde det udover. Som sagt, så er saucen også super lækker til nachos.

Kan jeg udelade bacon?
Yes, det kan du sagtens. Vi har blot valgt at toppe med sprød bacon og forårsløg. Men det kan jo også blive for snasket, så hvis du bare gerne vil have det lidt mindre snasket, så kan du sagtens udelade det.

Kan jeg lave saucen på forhånd?
Ja det kan du faktisk godt. Så skal du blot lune den op ved lav varme inden brug igen. Så hvis du har en rest, så kan du også sagtens gemme den.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar