Dag og nat snitter

Dag og nat snitter
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

1 time og 30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på dag og nat snitter. En klassisk bagerkage, som du stadig kan være heldig at finde hos nogle bagere. De består af mørdej, vaniljecreme, en linsedej og glasur på toppen. Så gode!

Ingrediensliste

  • Mørdejsbund

  • 100 g. hvedemel
  • 1 stk. æg
  • 125 g. smør
  • 100 g. sukker
  • Fyld

  • 1 stk. æggeblomme
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 2 spsk. sukker
  • 1 dl. sødmælk
  • 50 g. hindbærmarmelade
  • Linsedej

  • 120 g. hvedemel
  • 40 g. flormelis
  • 75 g. smør
  • 1 stk. æggeblomme
  • Glasur

  • 200 g. flormelis
  • 10 g. bagekakao
  • 2 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Først skal mørdejen og linsedejen laves i hver sin skål.
  3. Ælt alle ingredienserne til mørdejen og stil dejen på køl i en lille time eller på frost i 20 minutter.
  4. Ælt alle ingredienserne til linsedejen og stil dejen på køl i en lille time eller på frost i 20 minutter.
  5. I mellemtiden laves vaniljecremen.
  6. I en lille gryde blandes alle ingredienserne. Pisk det godt, så der ingen klumper er.
  7. Herefter opvarmes cremen ved middel varme under omrøring. Lad den tykne og tag den så af blusset.
  8. Opvarm ovnen til 180 grader alm. ovn.
  9. Rul mørdejen ud på et stykke bagepapir til et rektangel på cirka 20×30 cm. Du kan med fordel lægge et stykke bagepapir ovenpå dejen inden du ruller.
  10. Bages i ovnen i 10 minutter.
  11. Herefter smøres der hindbærmarmelade på mørdejsbunden efterfulgt af vaniljecremen.
  12. Rul nu linsedejen ud i et rektangel på 20×30 cm. Læg linsedejen ovenpå vaniljecremen og bag den yderligere 10-12 minutter i ovnen indtil linsedejen er gyldenbrun.
  13. Herefter køles kagen af.
  14. Kanterne skæres af. Kagen deles på den lange side, så du har to rektangler á 10×30 cm. (til hver 6 snitter).
  15. I en skål blandes flormelis med vand. Smør nu hvidt glasur på halvdelen af snitterne og tilsæt derefter bagekakao til den resterende del glasur i skålen. Smør den mørke glasur på den anden halvdel.
  16. Lad glasuren størkne og skær derefter små snitter. Vi delte hvert stykke i 6 snitter, så vi i alt fik 12 stk.
Bedøm denne ret

Opskrift på dag og nat snitter

Her får du opskriften på de lækreste dag og nat snitter. Sådan en rigtig klassisk bagerkage, som desværre er gået lidt i glemmebogen. Måske fordi, at mange af de traditionelle bagerier er lukket ned og man i stedet har fået en del bake-off afdelinger i supermarkeder i stedet. Ikke desto mindre, så synes vi altså, at den skal genoplives! En virkelig god eftermiddagskage, som består af mørdej, syltetøj, vaniljecreme, linsedej og to-farvet glasur på toppen. Der er jo ikke et øje tørt! Og vil du lave noget andet end den klassiske hindbærsnitte, så prøv eventuelt kræfter med den her i stedet.

Dag og nat snitterne er simpelthen så gode. Sådan en klassisk eftermiddagskage, som man får til kaffen. Det er også sådan en kage, som de fleste kan lide. En lækker mundfuld, hvis vi selv skal sige det.

LÆS OGSÅ: Nøddesnitter

Dag og nat snitter

Kage med hindbær og creme

Det er simpelthen sådan en god kage med hindbær og creme. Og så den fine glasur på toppen, hvor der er brugt både mørk og hvid glasur, så man får fremhævet dag og nat. De er lavet med hindbærmarmelade, men du kan jo selvfølgelig bruge lige præcis den marmelade, som du har lyst til. Vi har også set den med sveskefyld i. Vi har dog altid købt den med hindbærmarmelade i. Så føles det lidt som sådan en hindbærsnitte i en luksusudgave.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar