Dahl med grøntsager

Dahl med grøntsager
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på indisk dahl med grøntsager. En dhal lavet med tomat, kartofler, blomkål, kokosmælk og krydderier.

Ingrediensliste

  • Dahl med grøntsager

  • 1 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 cm. frisk ingefær
  • 3 tsk. karry
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. chiliflager
  • 200 g. røde linser
  • 2 dl. vand
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 400 ml. kokosmælk
  • 250 g. blomkål
  • 300 g. kartoffel
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • salt/peber
  • Tilbehør

  • 360 g. ris
  • 100 g. saltmandler
  • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Ingefæren skræller du (vi plejer at bruge en lille kniv til at skære skrællen af, da den kan være svær at skrælle med en skræller). Riv herefter ingefær fint på et rivejern.
  3. Skræl kartofler og skær i små tern. Skær blomkål ud i små buketter. Skær peberfrugt i tern eller strimler. Sæt kartofler, blomkål og peberfrugt til side.
  4. En gryde varmes op med fedtstof. Herefter tilsættes finthakket løg, hvidløg og ingefær.
  5. Lad det svitse godt til grøntsagerne bliver bløde.
  6. Tilsæt nu karry, chiliflager, spidskommen og kartofler og vend det hele godt sammen, så krydderierne lige kan blive ‘brændt’ godt af.
  7. Tilsæt herefter røde linser (tørrede linser og ikke fra dåse), vand, smuldret bouillonterning, hakkede tomater og kokosmælk.
  8. Rør det hele godt sammen.
  9. Lad det hele simre ved lav/middel varme i cirka 15-20min., indtil den tykner. Rør i den jævnligt.
  10. Kog ris i en gryde efter pakkens anvisning.
  11. 5-10 minutter før din dahl er færdig, så tilsættes blomkål og peberfrugt. Lad dem simre med i de sidste 5-10 minutter, så de stadig har lidt bid.
  12. Smag til sidst til med salt og peber.
  13. Server din dahl med kogte ris, finthakket persille og saltmandler på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på dahl med grøntsager

En nem og lækker dahl med grøntsager, røde linser, kokosmælk og tomat. Indisk dahl eller daal er en af de absolut bedste vegetariske retter, hvis du spørger os. Der er så meget smag i retten og så er den samtidig nem at lave. Server den med en omgang naanbrød og en klat creme fraiche på toppen, så har du altså en god omgang aftensmad.

Den her dahl er lavet med masser af grønt. Der er blandt andet løg, hvidløg, peberfrugt, kartofler og blomkål i. Det er sådan en ret, som er god at lave, hvis du lige skal have brugt ugens rester af grøntsager. Så er man fri for at smide dem ud og de kan trylles om til en smagfuld og nem ret. Dahl er derfor sådan en god søndagsret. Den dag, hvor man lige får tømt køleskabet, inden en ny uge starter.

LÆS OGSÅ: Se opskrifter på sund aftensmad her

Dahl med grøntsager

Daal med grøntsager

Hvad hedder det egentlig? Daal? Dahl? Dhal? Uanset hvordan du staver det, så er det altså en vegetarisk linseret, som stammer fra det indiske køkken. Bruger du nogensinde røde linser i madlavningen? Man kan lave så mange lækre retter med dem og så er de fyldt med protein og mætter godt. Vi bruger dem blandt andet til denne ret, men man kan også lave en god vegetarisk lasagne med dem. De giver desuden godt med fylde til en ret som denne. Så man mangler på ingen måde kød.

Kan jeg bruge andre grøntsager end dem, som I har brugt?

Ja, sagtens! Brug lige præcis de grøntsager, som du har lyst til. Det kunne også være broccoli, bønner, ærter, squash eller aubergine. Det her er sådan en ret, hvor stort set alle grøntsager kan bruges. Prøv også at toppe med lidt friske bønnespirer. Det smager også skønt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar