Dahl med søde kartofler Dahl med søde kartofler Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavet indisk Dahl med bagte søde kartofler og spinat. Serveret med ris, creme fraiche, saltmandler og koriander. Ingrediensliste 500 g. sød kartoffel 2 spsk. olivenolie 2 stk. løg 4 fed hvidløg 3 cm. frisk ingefær 3 tsk. karry 2 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. stødt koriander 200 g. røde linser 2 dl. vand 400 g. hakkede tomater på dåse 400 ml. kokosmælk 1 stk. grøntsagsbouillonterning salt/peber 75 g. frisk spinat Tilbehør 200 g. ris 100 g. creme fraiche 100 g. saltmandler 0,5 bundt frisk koriander Fremgangsmåde Start med de bagte sød kartoffel tern. De kan laves i ovn eller i airfryer. Skræl kartoflerne og skær i tern. Vend med olie, salt og peber. Bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 25 minutter. De kan også bages i airfryer ved 190 grader i ca. 20 minutter. Imens de bager, så gøres det resterende klar. Hak hvidløg og løg fint. Ingefæren skræller du (vi plejer at bruge en lille kniv til at skære skrællen af, da den kan være svær at skrælle med en skræller). Riv herefter ingefær fint på et rivejern. En gryde varmes op med olie. Herefter tilsættes finthakket løg, hvidløg og ingefær. Lad det svitse godt til grøntsagerne bliver bløde. Tilsæt nu karry, spidskommen og stødt koriander og rør det hele godt sammen, så krydderierne lige kan blive ‘brændt’ godt af. Tilsæt herefter røde linser (tørrede linser og ikke fra dåse), vand, hakkede tomater, kokosmælk og smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden). Rør det hele godt sammen. Lad det hele simre ved lav/middel varme i cirka 20-30 min., indtil den tykner. Rør i den jævnligt, så det ikke brænder fast. Kog ris efter pakkens anvisning. Hvis du synes din dahl er for tyk, tilsæt da lidt ekstra vand. Når dine sød kartoffeltern er færdigbagte, så vendes de i din dahl sammen med skyllet spinat. Smag det hele til med salt/peber. Server din dahl med ris, creme fraiche, evt. frisk koriander og saltmandler. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på dahl med søde kartofler Her får du vores bedste opskrift på dahl med bagte søde kartofler. Den her udgave af indisk dahl er hurtigt blevet en ny favorit! Det smager nemlig helt fantastisk med de bagte tern af sød kartoffel, som giver et godt modspil til de stærke krydderier. Det giver samtidig noget fylde til gryderetten, hvilket også klæder den vildt godt. Vi har serveret med kogte hvide ris, lidt creme fraiche og saltmandler. Så har man altså en god omgang aftensmad, som både er sund og mættende. Og så mangler man på ingen måde noget kød. Der er så meget smag og fylde i retten, at det slet ikke behøves. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på sund aftensmad her Gryderet med søde kartofler Indisk dahl, daal eller dhal. Uanset hvordan du staver det, så er det altså virkelig en dejlig gryderet. Den her udgave er en gryderet med søde kartofler. Vi er vilde med sød kartoffel og bruger det ofte i madlavningen, da man kan bruge dem på så mange forskellige måder. Her har vi skåret dem i tern og bagt dem i ovnen eller i airfryer. Måske du tænker hvorfor kan man ikke bare tilføje dem direkte til gryderetten uden at bage dem først? Jo, så har de nemlig en tendens til at blive mere smattede og koge lidt ud i retten. Så vil du gerne bibeholde noget konsistens, så kan vi kun anbefale at de bages for sig selv. Gør det i en airfryer, så er det hurtigt og nemt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.