Daim mousse Daim mousse Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 stk. Opskrift til 10 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 3 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en cremet Daim mousse med friske bær på toppen. En lækker chokolademousse med Daim, som kan laves dagen før. Ingrediensliste Daim mousse 5 dl. piskefløde 6 stk. pasteuriseret æggeblomme 4 spsk. sukker 1 tsk. vaniljesukker 112 g. daim (4 stk. ) 100 g. lys chokolade Andet 112 g. daim 75 g. brombær Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Pisk fløde i en skål. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en anden skål med en elpisker. Det tager ca. 4-5 minutter. Hak chokolade og Daim fint. Smelt chokolade og daim over vandbad eller i mikroovnen (daim karamellen vil ikke smelte). Pisk ved lav hastighed den smeltede chokolade i æggemassen. Vend derefter forsigtigt fløden i lidt efter lidt. Fordel massen i glas og stil dem på køl i mindst 3 timer. Kan med fordel laves dagen før. Inden servering skylles bær og daim hakkes. Pynt glassene med bær og daim på toppen. Lås skærm Opskrift på daim mousse Lige i tide til nytår får du her opskriften på en lækker Daim mousse! Cremet Daim mousse, som er anrettet i små glas og som er pyntet med friske bær og hakket Daim. Det er altså en nem nytårsdessert, som du kan gøre klar dagen før. Det er så nemt med desserter, som man kan lave i god tid og som blot lige skal pyntes færdigt inden servering. Her har vi pyntet med brombær og hindbær, men det kunne også være blåbær, jordbær eller frisk passionsfrugt. Det er bare godt med det friske og lidt syrlige fra bærrene, som giver et godt modspil til den søde chokolademousse. Én af vores favoritter, når det gælder dessert, har altid været chokolademousse. Vi havde dog lyst til at prøve noget andet og så havde vi tilfældigvis vundet rigtig meget Daim i pakkespil her i julen, så det skulle selvfølgelig bruges i den her lækre og luftige chokolademousse. Det gav en lys mousse med en dejlig smag og med lidt knas i, hvilket heller ikke gjorde noget. LÆS OGSÅ: Daim cookies Chokolademousse med Daim Skal du give den klassiske chokolademousse et twist, så kan vi anbefale at lave den med Daim. Det giver den der gode smag af Daim og også lidt knas til moussen, hvilket også klæder den. Toppet med lidt ekstra Daim på toppen, så har du altså en fin og også børnevenlig dessert. Gør den klar dagen før nytår, så slipper du for stress og jag på selve dagen. Den skal blot lige pyntes inden servering. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Skal fløden piskes “blød” og danne toppe ligesom ved jeres islagkager, eller skal den piskes mere stift? Svar
Hej, Den skal piskes lidt mere end bare blød, men heller ikke helt stift. En mellemting derimellem 🙂 Kh Svar
Ok tak, men mon ikke det var en god ide at nævne det i opskriften, for det er jo ikke hvad man forstår. Svar
Jeg forsøgte at lave denne her daim mousse, normalt volder sådanne desserter mig ikke problemer, men men? Jeg forsøgt at smelte daimen over vandbad, men efter 40 min var karamellen i daimen stadig ikke smeltet? Er det noget jeg ikke har læst rigtigt? Svar