Dalgona kaffe

Dalgona kaffe
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

5 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den populære Dalgona kaffe, som laves på kaffepulver, sukker, mælk og isterninger. En lækker, hjemmelavet iskaffe.

Ingrediensliste

  • 4 spsk. instant kaffe
  • 4 spsk. sukker
  • 4 spsk. vand
  • 4 dl. mælk
  • 10 g. mørk chokolade
  • 6 stk. isterninger

Fremgangsmåde

  1. Put instant kaffepulver, sukker og kogende vand i en skål. Pisk det med en elpisker til du har en lækker og cremet creme.
  2. Put mælk og isterninger i to glas.
  3. Top med kaffecremen.
  4. Hak evt. lidt mørk chokolade til toppen. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på Dalgona kaffe

Det er vidst på tide, at vi hopper med på den populære Dalgona kaffe. Vi har før i tiden ikke været de store kaffedrikkere, så iskaffe har egentlig ikke sagt os så meget. Men her det sidste år er vi begyndt at elske kaffe og også iskaffe, så derfor skulle vi selvfølgelig også prøve den populære tiktok iskaffe! Og vi må indrømme.. Den skuffede ikke.

Dalgona kaffen har Sydkoreansk oprindelse og består af kaffepulver, sukker, mælk og isterninger. Tricket bag kaffen er, at kaffepulver piskes med sukker og kogende vand. Når man pisker det, så bliver det til en tyk skum. Så fordeler man isterninger og mælk i glas og topper med kaffeskummen på toppen. Det er så nemt og så smager det helt forrygende.

LÆS OGSÅ: Leche y leche

Dalgona kaffe

Tiktok iskaffe

Den populære iskaffe kaldes også for Tiktok iskaffe. Det var nemlig på Tiktok, at trenden for alvor gik op i popularitet. Så uanset om du kalder den for tiktok iskaffe eller dalgona kaffe, så er det altså bare en lækker og kølende sommerdrik.

Er iskaffe sundt?

Ja og nej. Eftersom der jo er sukker i, så er det ikke den sundeste drik. Men derimod, så er det så minimalt hvor meget sukker man bruger, men at argumentere for, at den er direkte sund, det kan man nok aldrig. Så skal du bruge noget andet end sukker for at give den sødme. Men sund eller ej, så er det én af vores absolut yndlingsdrikke i sommervarmen.

Dalgona kaffe

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar