Durumbrød

arabiske fladbrød
Opskrift til stk. Opskrift til 8 stk.

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavede durumbrød. De bedste arabiske fladbrød, som du kan fylde med kød, grøntsager og dressing.

Ingrediensliste

  • 20 g. gær
  • 400 g. hvedemel
  • 3 dl. vand
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i lunkent vand.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser og ælt det godt sammen til du har en smidig dej.
  3. Sæt dejen til hævning et lunt sted overdækket med et viskestykke i 40 minutter.
  4. Del dejen i 8 stk.
  5. Rul hver klump dej ud i tynde store pandekager. Rul ud i lidt mel, hvis de klistrer.
  6. Varm en tør pande op uden fedtstof.
  7. Når panden er varm, så lægges brødene på den varme pande en ad gangen. De skal have ca. 1 minut på hver side eller indtil de får brune bobler.
  8. Tag dem af panden og læg til side, imens du færdiggører resten.
Bedøm denne ret

Opskrift på durumbrød

Det er slet ikke svært at lave durumbrød selv. De lækreste arabiske fladbrød, som du kan fylde med dit yndlings fyld. Med disse kan du lave dine helt egne durumruller, som du kender dem fra pizzeriaet. Brødene er virkelig nemme at lave og kræver få ingredienser. De kan også fryses ned, så du kan sagtens lave en stor portion. Der er bare intet som sådan en hjemmelavet omgang.

Det vigtigste, når man laver de her brød er, når de skal steges på panden. De bliver ‘bagt’ på en pande uden fedtstof. Det er vigtigt at panden er godt varm. Hvis den ikke er varm nok, så får de ikke de små luftbobler og det er altså dem, som gør dem ekstra luftige og lækre.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på brød til aftensmaden

Durumbrød

Arabiske fladbrød

De er udviklet med udgangspunkt i at vi gerne ville lave en opskrift på hjemmelavet durum. De arabiske fladbrød minder også om det græske fladbrød. Der er bare den forskel, at de arabiske bliver rullet tyndere ud. De bliver derfor knap så tykke og minder mere om en tortillapandekage.

Vi ville fylde de lækre fladbrød med en omgang hjemmelavet kebab, marineret kylling eller en omgang falafler. Hertil ville vi lave en creme fraiche dressing og servere det med masser af grønt, så man kan selve sin egen durum.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar