Fastelavnsboller med creme og chokolade Fastelavnsboller med creme og chokolade Opskrift til 1224364860 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 1 time og 30 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på gammeldags fastelavnsboller med creme og chokolade samt glasur. En god og nem opskrift på hjemmelavede af slagsen. Ingrediensliste Dej 2 dl. mælk 50 g. gær 1 tsk. salt 1 stk. æg 2 spsk. sukker 100 g. smør 500 g. hvedemel Hjemmelavet creme 3 stk. æggeblomme 30 g. majsstivelse 3 tsk. vaniljesukker 50 g. sukker 3,8 dl. mælk Andet 100 g. mørk chokolade 1 stk. æg 100 g. flormelis 1 spsk. vand 1 spsk. bagekakao Fremgangsmåde Creme Start med at lave din creme, så den kan nå at køle ned inden bollerne skal formes. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en gryde. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk. Pisk det godt sammen. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen. Hæld den over i en skål. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen). Sæt cremen på køl. Bolledej Tag smør ud af køleskabet, så det kan blive blødt. Lun mælken, så det bliver lillefingervarmt. Det må endelig ikke være for varmt, da det så dræber gæren. Rør gær ud i mælken. Tilsæt sammenpisket æg, salt, sukker og blødt smør. Tilsæt til sidst hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være lidt klistret, men stadig slippe skålen. Sæt den til hævning et lunt sted i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og rul den ud, så den er ca. 1/2 cm. tyk. Placer en 1 spsk. creme og fordel lidt hakket chokolade på hver firkant og saml enderne, så der ikke er nogle huller. Placer bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 45 minutter (hvis der er lidt køligt i køkkenet, så lad dem gerne efterhæve lidt længere). Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme). Pensl bollerne med enten et sammenpisket æg eller kold kaffe. Bag én plade af gangen i midten af ovnen i ca. 12-15 minutter alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 10 minutter. Sæt bollerne til afkøling. Pynt med glasur og evt. lidt pynt. Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Lås skærm Opskrift på fastelavnsboller med creme og chokolade Her får du opskriften på en af vores yndlingskombinationer, nemlig fastelavnsboller med creme og chokolade. Vi bagte dem her i weekenden, da vi fik sådan en trang til årets første portion fastelavnsboller. Måske fordi det bugner med dem alle vegne lige for tiden og de forskellige bagerier allerede har haft gang i salget længe. Den her kombination af en gammeldags bolle med creme og chokolade i samt chokoladeglasur på toppen slår aldrig fejl. Det er noget af det lækreste bagværk at få serveret til eftermiddagskaffen efter vores mening. Især når de er helt nybagte og hjemmelavede. Og så kan de jo spises året rundt. Selvom de fleste mener, at de kun hører sig til her omkring fastelavn, så bager vi dem året rundt. Nogle bagerier og cafeer har dem også på menukortet året rundt, men måske et andet navn som cremebolle eller lignende. Det LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på fastelavnsboller her Gammeldags fastelavnsbolle med creme og chokolade Det her er bare en god gammeldags fastelavnsbolle med creme og chokolade. Man kan også komme lidt remonce eller bærkompot i for at give den lidt ekstra. Vi bruger bare nogle chokoladeknapper, som kommes ovenpå cremen. Det giver sådan en god dybde til smagen, så det ikke bare er creme. Og så toppes de med en god mørk kakaoglasur på toppen. Sådan en fastelavnsbolle går man aldrig galt i byen med. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.