Fattigmands tournedos med ris Fattigmands tournedos med ris Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 40 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en virkelig skøn ret med kødboller af svinekød ala frikadeller svøbt i bacon i en cremet tomatflødesauce med cocktailpølser og champignon serveret med ris. Ingrediensliste Tournedos 500 g. hakket svinekød 1 dl. mælk salt/peber 1 stk. æg 2 spsk. havregryn 5 spsk. hvedemel 1 stk. løg 150 g. bacon i skiver Sauce 200 g. champignon 400 g. hakkede tomater på dåse 5 dl. madlavningsfløde 70 g. tomatpure salt/peber 1 stk. hønsebouillonterning 200 g. cocktailpølser 2 spsk. ribsgele Tilbehør 400 g. ris 2 spsk. ribsgele 0,5 bundt frisk persille Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hak løg fint og bland ingredienserne til farsen. Form 8-10 kødboller og svøb dem i bacon. Læg dem i et smurt og stort fad eller lav to mindre fade. Så har du nem aftensmad til en dag mere. Bag kødbollerne i 30 minutter. Imens laves saucen. Bland fløde med hakkede tomater fra dåse, tomatpure, salt, peber, bouillonterning (smuldret deri) og evt. ribsgele. Hak champignon i skiver og tilsæt dem i saucen. Når kødbollerne er færdige tages fadene ud og der hældes sauce over. Fadene bages yderligere 20 minutter. Kog nu ris efter anvisningen på pakken. Efter 20 minutter tilsættes cocktailpølserne i saucen, hvorefter det bager yderligere 5-10 minutter. Server med frisk persille og ribsgele. Lås skærm Opskrift på fattigmands tournedos med ris Den her opskrift på fattigmands tournedos med ris minder om barndommen, det er også derfra det sjove navn kommer fra. Vi fik somme tider serveret retten og vi var elle vilde med den hver gang. Den består af kødboller af svinekød ala frikadeller med bacon rundt om i en tomatflødesauce med champignon og cocktailpølser serveret med ris. Retten er virkelig god hvis man skal have gæster. Frikadellerne med baconen kan færdigbages om formiddagen, hvor saucen blot kan hældes over om aftenen og bages igen de sidste 30 minutter. LÆS OGSÅ: Mørbrad i fad Svinekød i fad Det her må være definitionen på svinekød i fad. Der er nemlig både hakket svinekød, bacon og pølser i, så all-in på gris. Det er den absolut lækreste kombination, da alt kødet får masser af smag fra den lækre tomatflødesauce. Især kødbollerne suger en masse fra saucen, så de bliver saftige og på ingen måde tørre. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kan retten fryses? Skal det så være færdiglavet eller er der processer der med fordel skal laves på dagen? Vi vil gerne have det med på skiferie. Svar
Hej, Ja det kan den godt. Tror bare jeg ville lave det helt færdigt og så fryse det ned herefter 🙂 Kh Svar
Meget lækkert og nemt. Jeg valgte at tilføje noget løg og bladselleri til sovsen. Jeg stegte det lige hurtig i en gryde, og lavede så bare saucen i gryden. Det blev super godt 😄 Svar
Kan man komme pølserne i sammen med sovsen eller er der en grund til de først kommer i sidst er bare i tvivl om de kan nå og blive færdige på 10 min vil nemlig prøve retten Svar
Hej Heidi, Det er for, at de ikke sprækker. Men hvis du er ligeglad med det, så kan de sagtens komme i sammen med saucen 🙂 Kh Svar
Rigtig god ret, den er lavet op til flere gange, den er en klart favorit og fungerer også virkelig godt med kartoffelmos. Svar
Hej, Vi har aldrig set ‘alm.’ tomatpure? Alt er vel koncentreret. Det er det i de små bøtter 🙂 Kh Svar
Idéen er rigtig go. Nem, børnevenlig. Men det er alt for vandet. Både saucen og frikadellerne. Drop vandet i saucen. Og så kan jeg anbefale at droppe den halve liter fløde til fordel for et bæger pikantost. Frikadellerne kan så erstattes med ens egen yndlings opskrift. Jeg vil helt sikkert lave retten igen, men med modifikationer 😊 Svar
Hej Mie, Tak for feedback 🙂 Det vil vi tage med, når vi tester opskriften på ny. God weekend. Kh Svar