Fattigmands tournedos med ris
Forberedelsestid
40 minutterTilberedelsestid
30 minutterSamlet tid
1 time og 10 minutterBeskrivelse
Opskrift på en virkelig skøn ret med kødboller af svinekød ala frikadeller svøbt i bacon i en cremet tomatflødesauce med cocktailpølser og champignon serveret med ris.
Ingrediensliste
-
Tournedos
- 500 g. hakket svinekød
- 1 dl. mælk
- salt/peber
- 1 æg
- 2 spsk. havregryn
- 5 spsk. hvedemel
- 1 løg
- 150 g. bacon i skiver
-
Sauce
- 200 g. champignon
- 400 g. hakkede tomater på dåse
- 5 dl. madlavningsfløde
- 70 g. tomatpure
- salt/peber
- 1 dl. vand
- 1 stk. hønsebouillonterning
- 200 g. cocktailpølser
- 2 spsk. ribsgele
-
Tilbehør
- 400 g. ris
- ribsgele
- 0,5 bundt frisk persille
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hak løg fint og bland ingredienserne til farsen. Form 8-10 kødboller og svøb dem i bacon.
- Læg dem i et smurt og stort fad eller lav to mindre fade. Så har du nem aftensmad til en dag mere.
- Bag kødbollerne i 30 minutter.
- Imens laves saucen. Bland fløde med hakkede tomater fra dåse, tomatpure, salt, peber, 1 dl. vand, bouillonterning (smuldret deri) og evt. ribsgele.
- Hak champignon i skiver og tilsæt dem i saucen.
- Når kødbollerne er færdige tages fadene ud og der hældes sauce over.
- Fadene bages yderligere 20 minutter.
- Kog nu ris efter anvisningen på pakken.
- Efter 20 minutter tilsættes cocktailpølserne i saucen, hvorefter det bager yderligere 5-10 minutter.
- Server med frisk persille og ribsgele.
Opskrift på fattigmands tournedos med ris
Den her opskrift på fattigmands tournedos med ris minder om barndommen, det er også derfra det sjove navn kommer fra. Vi fik somme tider serveret retten og vi var elle vilde med den hver gang. Den består af kødboller af svinekød ala frikadeller med bacon rundt om i en tomatflødesauce med champignon og cocktailpølser serveret med ris.
Retten er virkelig god hvis man skal have gæster. Frikadellerne med baconen kan færdigbages om formiddagen, hvor saucen blot kan hældes over om aftenen og bages igen de sidste 30 minutter.
LÆS OGSÅ: Mørbrad i fad
Husk endelig at følge med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!
Kommentarer
Ser virkelig lækker ud.
Blandes saucen blot eller skal den koges op inden den hældes i fadet?
Hej,
Saucen blandes blot og hældes udover 🙂
Kh