Mørbrad i fad med bacon, champignon og cocktailpølser

Mørbrad i fad med bacon, champignon og cocktailpølser

Mørbrad i fad med bacon og flødesovs

Opskrift til personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på mørbrad i fad med sprød bacon, friske champignoner og pølser. Nem og lækker aftensmad, som både kan bruges som hverdagsmad, fredagsmad eller weekendmad. En alsidig ret, som de fleste elsker. Server med kogte ris eller små kartofler.

Ingrediensliste

 • 3 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 1 rød peberfrugt
 • 500 g. svinemørbrad
 • 3 spsk. hvedemel
 • Salt/peber
 • 2 tsk. paprika
 • 300 g. champignon
 • 200 g. cocktailpølser
 • 200 g. bacon i tern
 • 1 ds. hakkede tomater
 • 5 dl. madlavningsfløde
 • 1 grøntsagsbouillonterning
 • 0,5 dl. vand
 • 1/2 bundt persille

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg i tern og svits det i lidt olie på en pande.
2. Skær nu peberfrugt i strimler og tilsæt på panden.
3. Smør et ildfast fad med lidt fedtstof. Læg nu de stegte løg og peberfrugt i bunden af fadet.
4. Rens mørbraden og skær den i skiver. Vend mørbradbøfferne i hvedemel og steg dem hurtigt af på en varm pande (cirka 1 min. på hver side).
5. Læg dem i fadet når de er stegte.
6. Skær nu champignon i skiver og svits dem på panden. Læg dem i fadet når de er stegt.
7. Herefter tilsætter du cocktailpølser i fadet.
8. Nu skal sovsen laves. I panden hælder du hakkede tomater og madlavningsfløde. Lad det simre og tilsæt salt, peber, paprika og bouillonterning opløst i 2-3 spsk. kogende vand.
9. Når sovsen er smagt til, så hælder du den i fadet.
10. Nu skal baconternene steges på panden. Når de er stegte hælder du dem i fadet. Tilsæt lidt af baconfedtet – det giver smag.
11. Sæt det i ovnen i cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft. Vi dryssede med frisk persille inden servering, og det smagte dejligt.

Bedøm denne ret

Mørbrad i fad med bacon, champignon og cocktailpølser

Den absolut lækreste og nemmeste opskrift på mørbrad i fad med bacon, champignon og cocktailpølser. Det er jo lidt ligesom en mørbradgryde. Mørbraden bliver lavet i ovn, hvilket gør det til en utrolig let ret, for imens retten er i ovnen, så kan du koge kartofler, ris eller hvad du nu vil servere der til.

Vi bruger oftest svinemørbrad, når vi laver retten. Det er en nem måde at pifte en svinemørbrad op på, men man kan også sagtens bruge oksemørbrad. Vi bruger oftest oksemørbrad, hvis det skal være ekstra godt. Oksemørbrad er nemlig super mørt og det gør bestemt ikke retten dårligere.

LÆS OGSÅ: Traditionel mørbradgryde

Det er en af de opskrifter på aftensmad vi ofte laver, hvis vi har en svinemørbrad og vi ikke har nogle ideer eller opskrifter på hvad vi vil bruge den til. Det er nemlig nem og hurtig aftensmad, om man er 2, 3 eller skal lave mad til mange mennesker. Det er også en mild ret, da den er lavet med paprika. Vi oplever i hvert fald, at den falder i god smag ved både børn og voksne. 

Jeg kan ikke lide champignon, hvad gør jeg?

Som der ofte er med retter, så vil der nogle gange være nogle ingredienser, som nogle ikke bryder sig om. Hvis du ikke bryder dig om champignon, så kan de sagtens udelades. Ligeledes kan peberfrugt udelades eller erstattes af squash, gul eller grøn peberfrugt. Man behøves heller ikke bacon og cocktailpølser. Man kan bruge alm. pølser i stedet for cocktailpølser og man kan bruge kalkunbacon i stedet for almindelig bacon.

Selve saucen, som består af paprika, fløde og tomat, kan ikke rigtig erstattes af noget andet. Man kan justere på hvilken madlavningsfløde man bruger. Om den skal være fed eller fedtfattig. Men en flødesovs er jo en flødesovs. Og ægte mørbrad i fad med bacon, champignon og cocktailpølser skal bare have flødesauce.

Den bedste opskrift på mørbrad i fad

Vi lover dig, at du ikke finder en bedre opskrift på mørbrad i fad i ovn end denne. Det er vores absolut favorit og den opskrift vi har brugt de sidste 10 år. Vores anbefaling er, at du serverer kogte ris eller en cremet kartoffelmos til. Det er ægte dansk mad, når det er bedst. Og det er en af vores favoritretter med mørbrad.

Følg også med på de sociale medier

Husk at du også kan følge med på vores Facebookside lige her.

Kommentarer

 1. Super lækker ! Har ændret det lidt med en pakke ost naturell , forskellige krydderier! Lidt Chile, Basilikum, Tymian og Herbes det Provence!

 2. Super lækker! Har brugt lidt flere krydderier Basilikum , Origano og Herbes Provence! 1 Flødeost naturell. Stor begejstring! 😀

 3. Super lækker ret, som jeg serverede til ungernes fødselsdag. Mit spørgsmål er om mørbradfadet kan fryses ned efter det har været i ovnen?

  1. Hej Carina,
   Det er blot 1/2 dl. vand, hvilket svarer til 2-3 spsk. Du har ret, du opløser bouillonterningen i vandet og tilsætter det i saucen 🙂
   Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag