Ferskenmarmelade

Ferskenmarmelade
Opskrift til glas Opskrift til 1 glas

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Lav ferskenmarmelade ud af dine overmodne ferskner. En marmelade lavet af fersken smager skønt som tilbehør til boller, til pandekager osv.

Ingrediensliste

  • 500 g. fersken
  • 1 stk. vaniljestang
  • 250 g. sukker
  • 0,5 dl. vand
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Skyl ferskner.
  2. Halver dem og fjern stenen. Skær ferskner i små stykker og kom i en gryde.
  3. Her tilsættes der sukker, vand og vaniljekornene fra en vaniljestang + selve vaniljestangen.
  4. Sæt det nu over og tænd for mellem-høj varme. Lad det simre i 8-10 minutter til fersknerne er gennemkogte. Hvis de koger tør, så tilsæt lidt ekstra vand.
  5. Lad det nedkøle inden brug af stavblender til at blende massen.
  6. Kom på skoldet glas og stil på køl.

Opskrift på ferskenmarmelade

Lav en hjemmelavet ferskenmarmelade ud af dine overmodne ferskner og nyd den på boller, pandekager og meget mere. Det er sådan en god måde at få brugt nogle rester af ferskner, så de ikke går til spilde. Den her opskrift er ret simpel, da den blot består af fersken, sukker, vanilje og lidt vand. Man kan også tilføje lidt citron eller lime, hvis man gerne vil have lidt mere syrlighed ind i marmeladen. Eller du kan bruge lidt mindre sukker, hvis du gerne vil have en marmelade, som har noget syrlighed over sig.

Der er intet så lækkert som en bolle med ost og marmelade. Det er altså det helt perfekte morgenmadskit, hvis du spørger os. En hjemmebagt bolle med et stykke gammel knas og så hjemmelavet marmelade som den her. Vi skifter lidt imellem hvilken marmelade vi bruger, men laver det gerne selv. Det er nemlig så nemt at lave hjemmelavet marmelade. Lige for tiden bruger vi også en del rabarber og har planer om at lave en rabarber-fersken marmelade også.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med ferskner her

Ferskenmarmelade

Marmelade med fersken og vanilje

En simpel marmelade med fersken og vanilje. Det er sådan en marmelade, som de fleste kan lide. Den er mild i smagen og får en dejlig smag fra ferskner. Vi bruger en hel vaniljestang, men du kan også blot bruge vaniljesukker. Vi elsker bare, når man kan se de fine prikker af vanilje og så giver det også en lidt kraftigere smag. Men har du ikke vaniljestang eller synes du, at det er for dyrt, så brug blot vaniljesukker.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar