Blomme- og æblemarmelade

Blomme- og æblemarmelade
Opskrift til glas Opskrift til 1 glas

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet blomme- og æblemarmelade. Den absolut bedste marmelade lavet på blommer og æbler, som er i sæson.

Ingrediensliste

  • 250 g. blomme
  • 250 g. æble
  • 200 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Halver blommer og fjern stenen. Skær i kvarte.
  2. Fjern kernehus og skræl æbler og skær i mindre stykker. Vægten angivet for blommer og æble er i renset vægt.
  3. Kom blommer, æbler, sukker og vaniljesukker i en gryde.
  4. Sæt gryden på blusset og tænd for lav/medium varme.
  5. Lad det hele simre i 15-20 minutter til alle frugterne er kogt bløde og de kan mases med en gaffel.
  6. Lad det simre lidt længere tid, hvis der stadig er meget væske.
  7. Tag gryden af varmen. Lad det køle af.
  8. Du kan lade marmeladen have lidt struktur eller du kan blende den kort med en stavblender.
  9. Hæld marmeladen på et glas (evt. skyllet i atamon eller alkohol). Lad den køle af. Når den er kølet af, så sættes låg på og marmeladen sættes på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på blomme- og æblemarmelade

Lav en omgang lækker blomme- og æblemarmelade og server den til hjemmebagte boller, pandekager eller ovenpå en omgang skyr eller havregrød. Det er den absolut lækreste efterårsmarmelade, som du kan lave ud af blommer og æble, som er i sæson i sensommeren og efteråret. Vi er så heldige, at vi kan hente gratis blommer og æbler, så derfor blev vi nødt til at prøve kræfter med en marmelade lavet på begge dele. Og det smager simpelthen bare så lækkert.

Det er som sagt sådan en rigtig efterårsmarmelade. Vores opskrift er rigtig simpel, men du kan sagtens tilføje lidt varme og krydrede krydderier som kanel, stødt ingefær, kardemomme osv. Vi kan dog godt lide blot at holde den simpel og dermed blot bruge lidt vanilje.

LÆS OGSÅ: Blommetrifli

Blomme- og æblemarmelade

Marmelade af blommer og æbler

Så hvis du mangler et lille sensommerprojekt, så vil vi helt klart anbefale dig at give dig i kast med denne hjemmelavet marmelade. Eller bare marmelade og syltetøj generelt. Der er simpelthen ikke noget bedre end sådan en hjemmelavet omgang. Vi plejer også at forære forældre og venner et par glas og det plejer altid at falde i god jord. Hvis du gerne vil se andre opskrifter på hjemmelavede marmelader, så kan du tage et kig lige her.

Kan jeg fryse den ned?
Ja, du kan sagtens fryse den færdige marmelade ned. Frys den dog ikke ned i glas, men i stedet i nogle frysevenlige bøtter eller plastikposer. Så kan du nemt tage en portion hjemmelavet marmelade op.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar