Figenmarmelade

Figenmarmelade
Opskrift til glas Opskrift til 1 glas

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på figenmarmelade, som du kan bruge som topping på nybagte boller, pandekager, til ost og meget mere.

Ingrediensliste

  • 350 g. figen
  • 100 g. sukker
  • 3 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Skær top og bund af figner. Skær dem i mindre stykker.
  2. Kom figner, sukker og vand op i en gryde.
  3. Sæt gryden på blusset og tænd for medium varme. Lad det hele simre i 15-20 minutter under omrøring.
  4. Når fignerne er bløde og kogt godt ud, så tages gryden af blusset.
  5. Blend det hele med en stavblender.
  6. Hæld marmeladen på et glas (evt. skyllet i atamon eller alkohol). Lad den køle af. Når den er kølet af, så sættes låg på og marmeladen sættes på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på figenmarmelade

En nem og lækker figenmarmelade lavet på friske figner, vand og sukker. Det er super nemt at lave en omgang marmelade af figner og så smager det skønt på boller eller som tilbehør til ostebord. Samtidig er det super nemt at lave, da det kræver få ingredienser og minimal tid i køkkenet.

Vi kan anbefale den som tilbehør til et ostebord eller til nogle lækre kiks og ost. Server den sammen med et par gode forskellige oste, så er der ingen tvivl om, at den vil falde i god jord hos dine gæster eller familie.

LÆS OGSÅ: Flødebollekage

Figenmarmelade

Skal jeg skrælle fignerne?
Hvis skrællen er blød, så plejer vi ikke at skrælle dem. Du kan dog sagtens skrælle dem, hvis du gerne blot vil lave marmeladen af kernerne indvendigt. Det giver også en lysere marmelade. Vi bruger dog gerne det ydre også for at undgå madspild.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar