Ferskentærte

Ferskentærte
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på ferskentærte med marcipan. Brug ferskner eller nektariner – du får den skønneste kage, som er perfekt til kaffen.

Ingrediensliste

 • 130 g. sukker
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 2 stk. æg
 • 130 g. smør
 • 130 g. hvedemel
 • 50 g. marcipan
 • 4 stk. fersken
 • 3 spsk. sukker

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 2. Pisk sukker, vaniljesukker og æg helt hvidt. Det tager cirka 3-4 minutter.
 3. Smelt smør.
 4. Vend smør og hvedemel i dejen. Riv marcipan groft eller hak det groft. Vend det i dejen.
 5. Smør en springform (Ø22 cm) eller et tærtefad med smør. Hæld dejen her i.
 6. Skyl dine ferskner eller nektariner, halver dem og fjern stenen i midten. Skær dem i tynde både. Hvis de er meget hårde, så skal de lige porcheres, inden de bliver fordelt på kagen.
 7. På en pande eller i en gryde kommes dine både af fersken eller nektarin i. Tilsæt sukker og 0,5 dl. vand. Lad det hele koge op ved lav varme. Lad det varme, indtil dine ferskner er bløde. Dræn for vand og placer dem oven i dejen. Hvis dine ferskner er bløde, så er dette ikke nødvendigt.
 8. Placer dem oven i dejen hele vejen rundt.
 9. Drys lidt sukker oven på.
 10. Bag tærten i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter.
 11. Server den lun, evt. sammen med vaniljeis eller creme fraiche.
Bedøm denne ret

Opskrift på ferskentærte med marcipan

En lækker og nem opskrift på en simpel ferskentærte med marcipan. Det er en skøn kage med fersken, men du kan også bruge nektariner. Vi elsker at bruge nektariner lige nu, da de er i sæson og kan findes billigt i alle supermarkeder.

De er super lækre, når de er saftige, bløde og fyldt med smag. Så er de helt perfekte til sådan en skøn kage. Server den med en klat cremefraiche eller en god vaniljeis. Det er i sandhed en simpel og lækker dessert.

LÆS OGSÅ: Blommetærte 

Ferskentærte

Tærte med fersken

Denne tærte er med fersken, men du kan også sagtens lave kagen med andre frugter. Det er en god basisopskrift, hvor du så kan bruge æbler, pærer, blommer eller hvad du ellers har lyst til.

Hvis du ikke bryder dig om marcipan, så kan det sagtens udelades. Marcipanen giver blot en mere saftig lækker kage. Men vi ved også, at marcipan kan være dyrt her om sommeren, så vi har også ofte lavet kagen uden med stor succes.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar