Tilmeld nyhedsbrev

Finskbrød

Finskbrød

Opskrift til 40 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på klassiske finskbrød, præcis som din mormor lavede dem. Finskbrød er en let julesmåkage, som de fleste kan lide. I stedet for perlesukker, så kan de også pyntes med hakkede nødder. Opbevares de i en kagedåse, så kan de holde sig i op til 1-2 måned. Selve småkagedejen kan også sagtens fryses. Så er det nemt at lave nybagte småkager.

Ingrediensliste

Bund

  • 210 g. smør
  • 250 g. hvedemel
  • 70 g. sukker
  • 1 æg

Topping

  • 1 æg til pensling
  • 20 g. perlesukker
  • 30 g. hasselnødder

Fremgangsmåde

1. Skær smør i mindre tern. Alle ingredienser kommes i en stor skål og æltes sammen til en ensartet dej. Det tager lidt tid, da dejen bliver mere sammenhængende, jo mere man ælter, da varmen fra hænderne blødgør smørret.
2. Rul dejen ud til fingertykke pølser. Tryk dem flade og skær dem i stykker på ca. 3-4 cm. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
4. Pensl med et sammenpisket æg og drys med perlesukker og hakkede nødder.
5. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 10 min.

Bedøm denne ret

Finskbrød opskrift

Opskrift på gammeldags finskbrød, præcis som mormor lavede dem. Finskbrød er en af de letteste julesmåkage, da det er en simpel småkagedej som bliver drysset med perlesukker.

Skal du snart i gang med årets julebagning, så skal du helt sikkert bage finskbrød, men du kan også lave rouladesmåkager,fedtebrød eller hvad med hjemmelavede Toms snebolde?

De står i hvert fald på vores liste over de ting, som skal laves i år. Vi elsker julen og alt den julebagning, som hører med. Noget af det bedste vi ved er at skrue højt op for julemusikken og så bage dagen lang.

Det lover vi, at man kommer i rigtig julestemning af. Og så er der jo heller ikke noget bedre end duften af nybagte julesmåkager, som breder sig i vores små lejligheder.

LÆS OGSÅ: Chokoladetrøfler på kun 3 ingredienser

Finskbrød

Hvordan opbevarer jeg bedst småkager?

Du opbevarer bedst småkager i en tætlukket småkagedåse. Vi plejer at putte bagepapir i, så lukker den nemlig mere tæt. De kan holde sig i en tætlukket småkagedåse i 1-2 måneder. Så man kan sagtens bage julesmåkagerne tidligt.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven