Fransk nougat

fransk nougat
Opskrift til stk. Opskrift til 30 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på fransk nougat med nødder. Fransk nougat smager skønt og er samtidig slet ikke svært at lave selv.

Ingrediensliste

 • 200 g. sukker
 • 80 g. glukosesirup
 • 100 g. akaciehonning
 • 100 g. vand
 • 75 g. smuttede mandler
 • 50 g. pistacienødder
 • 2 stk. æggehvide
 • 30 g. flormelis

Fremgangsmåde

 1. Bland sukker, glukosesirup, akaciehonning og vand i en gryde.
 2. Varm forsigtigt massen op til 150 grader (brug et sukkertermometer) og hold godt øje. Lige pludselig går det stærkt.
 3. Pisk æggehvider helt stive og hæld forsigtigt den varme sukkermasse i under piskning.
 4. Pisk til den er luftig. Det tager 2-4 minutter.
 5. Kom flormelis på et stykke bagepapir. Læg pistacienødder og smuttede mandler på og kom den franske nougat på. Ælt nødderne ind i nougatten. Kom flormelis på toppen, så er det nemt at forme den.
 6. Form en firkant med en højde på cirka 2,5 cm. Lad den afkøle og sætte sig til næste dag. Den skal bare stå ude ved stuetemperatur.
 7. Skær den ud i mindre stykker.
Bedøm denne ret

Opskrift på fransk nougat

Her får du en super nem opskrift på hjemmelavet fransk nougat. Det er nemlig slet ikke svært at lave sådan en omgang nougat helt selv. Så hvis du har undret dig over hvordan man laver fransk nougat, så får du her en nem guide! Det kan nydes året rundt, men vi nyder det især ved juletid. Der er bare noget over juletiden og dét at lave hjemmelavet slik og søde sager. Det er bare ekstra hyggeligt at bruge juledagene på det.

Samtidig er der heller ingen tvivl om, at sådan en omgang her helt sikkert vil falde i god jord hos alle dine julegæster. Det pynter i hvert fald flot på julefadet og så kan du jo prale med, at det er helt hjemmelavet. Sådan et rigtig godt og hyggeligt lille juleprojekt.

LÆS OGSÅ: Snebolde

fransk nougat

Hjemmelavet fransk nougat

Det kræver sådan set ikke en lang liste af ingredienser for at lave sådan en hjemmelavet omgang. Men hvad er fransk nougat egentlig lavet af? Måden man laver det på er ved at koge en sukkerlage op af sukker, glukosesirup, honning og vand. Det skal så op og nå en bestemt temperatur. Æggehviderne piskes i mellemtiden og når sukkerlagen så når temperaturen, så hældes den i æggehviderne, imens der stadig piskes. Til sidst æltes nødderne ind og så vendes det hele i flormelis.

Det sværeste er nok ventetiden fra du har lavet det til at det skal sætte sig. Det skal nemlig helst stå og sætte sig til dagen efter. Så er det bedst og nemmest at skære ud. Så hvis du mangler et lille juleprojekt eller bare et weekendprojekt, så kan vi helt klart anbefale dig at give dig i kast med disse. Det smager nemlig SÅ godt!

Fransk nougat Fransk nougat

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hejsa.
  Jeg har forsøgt mig med fransk nougat. Det gik egentlig meget godt, men synes alligevel det mangler noget. kunne godt forestille mig, det ville være godt med noget vanilje. Så det skal prøves næste gang.
  Jeg har et spørgsmål ang. opbevaring. Skal det i køleskab, eller stå ved stuetemperatur?
  Med venlig hilsen Tina.

Skriv en kommentar