Fried rice med kylling

fried rice med kylling
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på fried rice med kylling og grøntsager. Stegte ris med kylling er en nem hverdagsret, som kan laves på 30 min.

Ingrediensliste

  • 350 g. kyllingebryst
  • 400 g. kogte ris
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 150 g. gulerod
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 0,5 bundt forårsløg
  • 3 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 30 g. saltede peanuts
  • 0,5 bundt frisk koriander
  • 1 stk. lime

Fremgangsmåde

  1. Bemærk, at det er kogte ris, som bruges. Har du ikke kogte ris, så skal du koge dem først (du finder mængden ved at dividere de kogte ris med 3).
  2. Hak løg og hvidløg fint.
  3. Skær gulerødder og peberfrugt i tynde stave.
  4. Hak forårsløg.
  5. Skær kylling ud i tern.
  6. Varm en pande op med olie eller smør.
  7. Tilsæt løg og hvidløg til panden. Lad det sautere et par minutter.
  8. Tilsæt kyllingen og det lad det stege til det har fået farve over det hele.
  9. Tilsæt gulerødder og peberfrugt. Lad det stege til det bliver blødt, men det må stadig gerne have lidt bid.
  10. Tilsæt kogte ris, forårsløg, sojasauce og akaciehonning. Rør det hele godt rundt. Tilsæt evt. mere sojasauce/akaciehonning alt efter behov. Smag til med peber. Hold igen med salten, da sojasauce er ret saltet.
  11. Skær lime ud i både.
  12. Server de stegte ris med peanuts og koriander på toppen samt en limebåd ved siden af.
Bedøm denne ret

Opskrift på fried rice med kylling

Her får du opskriften på en omgang fried rice med kylling. En nem ret, hvor du kan bruge eventuelle rester af ris til. For hvem har ikke stået med en rest ris før? Det er virkelig ofte, at vi har fået en eller anden ret med ris til og så har vi en del ris tilbage. I stedet for at smide dem væk, så kan de altså bruges i en ny ret. På den måde undgår man madspild, hvilket vi er kæmpe fans af! Hvis du også er det, så skal du altså prøve sådan en omgang stegte ris med kylling og grøntsager. En nem, mættende og sund ret fyldt med masser af grønt!

Vi har brugt en rest ris og derudover tilføjet kyllingebryst, løg, hvidløg, gulerødder, peberfrugt og forårsløg. Som saucen i retten, så er der brugt sojasauce og akaciehonning. Sojasaucen giver salt og honningen giver sødme, hvilket til sammen giver en smagfuld og lækker ret.

LÆS OGSÅ: Cashew Chicken 

fried rice med kylling

Stegte ris med kylling

Stegte ris er så nemt og hurtigt at lave. Det, som tager mest tid, er at skære alle grøntsagerne ud. Selvom du ikke har en rest ris, så kan du selvfølgelig også sagtens lave retten. Så koger du bare nogle nye ris og bruger. Du kan også selv variere grøntsagerne alt efter hvad du lige har. Det ville også være lækkert med bønner, broccoli, blomkål eller rodfrugter i retten. Så brug blot det du har.

Vi har lige toppet retten med saltede, ristede peanuts, frisk lime og koriander. Det er slet ikke nødvendigt og kan også sagtens udelades. Vi ved, at folks forhold til koriander er meget blandet. Enten elsker man det eller så kan man slet ikke fordrage det.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Kommentarer

  1. Har lige lavet den her til aften. Så lækker. I er mit nummer et sted at gå hen til når jeg mangler inspiration ❤️

  2. Det ville være en god ide at skrive at vægten af ris er i kogt tilstand samt vægten man skal bruge i rå ris da det egentligt er det der er relevant når man laver denne ret

    1. Hej Daniel,

      Der står kogte ris under ingredienslisten, så vi troede egentlig, at det gav sig selv.
      Vi har dog lige tilføjet et punkt under fremgangsmåden nu, hvis der skulle være andre, som skulle være i tvivl 🙂

      Kh

Skriv en kommentar