Frikadellesandwich Frikadellesandwich Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en hjemmelavet, snasket frikadellesandwich med sennepsmayonnaise, rødkål og syltede agurker. Ingrediensliste Frikadeller 500 g. hakket svinekød 1 stk. løg 1 stk. æg 1 dl. mælk 4 spsk. hvedemel 1 tsk. salt peber Lynsyltede agurker 2 dl. eddike 1,5 dl. sukker 0,5 stk. agurk Sennepsmayo 150 g. mayonnaise 2 tsk. sød sennep Andet 4 stk. burgerboller 150 g. syltet rødkål 50 g. syltede rødløg Fremgangsmåde Start med de lynsyltede agurker. Eddike og sukker koges op i en gryde. Tag det herefter af varmen, når sukkeret er helt opløst. Skær agurk i skiver (du vælger selv tykkelsen). Kom dem i eddikelagen og lad det stå og trække, imens du laver det resterende klar. Rør mayonnaise og sennep sammen til sennepsmayonnaise. Sæt til side. Nu til frikadellerne. Pil løg og riv det på et rivejern eller hak det fint med en kniv. Rør hakket kød sammen med salt og peber. Vi rører farsen på røremaskine. Men du kan sagtens røre den sammen med hænderne. Tilsæt herefter løg, æg, mælk og hvedemel. Sæt herefter farsen på køl i 30 min. Farsen formes til frikadeller. Et godt tip er at bruge en ske, som dyppes i vand imellem hver frikadelle. Form frikadellen mellem skeen og din håndflade. Varm en pande op med rigeligt fedtstof (så får du de bedste og sprødeste frikadeller). Frikadellerne steges ved middelhøj varme i ca. 5 minutter på hver side. Tag dem af panden og læg dem evt. på en tallerken med køkkenrulle på, så det kan suge noget af fedtstoffet. Lun burgerboller. Saml dine burgere. Først en underbolle, så sennepsmayonnaise, syltet rødkål, skiver af frikadelle, de syltede agurker og syltede rødløg. Overbollen smøres med sennepsmayo og lægges på. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på frikadellesandwich En snasket og lækker frikadellesandwich med rødkål, syltede agurker og sennepsmayo må man bestemt ikke undervurdere! Det er så godt og er samtidig slet ikke svært at lave selv. Det er en af vores favoritter, hvis vi har en rest frikadeller eller blot vil servere frikadellerne på en anderledes måde end den klassiske. Vi laver vores med burgerboller, sennepsmayonnaise, syltet rødkål og syltede agurker. Og så selvfølgelig med en hjemmelavet, saftig frikadelle. Sådan en frikadellesandwich er så god hverdagsmad. Vi laver det ofte som saml-selv, så man selv kan styre hvordan man sammensætter sin sandwich. Så kan man gøre den præcis så snasket, som man bedst selv kan lide det. Det er det vi elsker ved saml-selv mad. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på hjemmelavede burgere Burger med frikadeller Det er jo i principppet en slags burger med frikadeller. Det har bare fået navnet som frikadellesandwich. Måske det afhænger af hvilken type bolle man bruger. Vi køber eller bager gerne en briochebolle til formålet. Vi er ikke så sippede med at købe os til nogle af delene, da vi også godt ved, at det ikke er altid man har tid til at lave alt fra bunden. Og i dag kan man købe så gode varianter af briocheboller. Sådan en frikadellesandwich er både god som hverdagsmad, men bestemt også som weekendmad. Det er også mega lækkert at lave, hvis man har rester af frikadeller. Så plejer vi bare lige at lune frikadellerne i airfryer eller ovn og så er de geniale at bruge i frikadelleburger. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.