Fyldt mørbrad med pikant og stegte grøntsager

fyldt mørbrad
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på fyldt mørbrad med pikant i ovn. Som tilbehør til mørbraden er der serveret stegte grøntsager og paprikasovs.

Ingrediensliste

  • Mørbrad

  • 400 g. svinemørbrad
  • 100 g. pikant flødeost
  • 0,5 stk. rødløg
  • 0,5 stk. rød peberfrugt
  • salt/peber
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 125 g. bacon i skiver
  • Grøntsager

  • 1,5 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. rødløg
  • 350 g. små kartofler med skræl
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 0,5 stk. squash
  • salt
  • Paprikasovs

  • 2 dl. vand
  • 0,5 stk. oksebouillonterning
  • 20 g. smør
  • 1 tsk. paprika
  • 0,5 tsk. cayennepeber
  • 1,5 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. tomatpure
  • 1 spsk. engelsk sauce
  • 1 dl. piskefløde
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Rens mørbrad.
  2. Hak rødløg, persille og rød peberfrugt fint og bland det med pikantost.
  3. Læg baconskiver på en række og læg mørbraden ovenpå.
  4. Skær en dyb flænge i mørbraden og fyld den med pikantfyldet.
  5. Rul bacon rundt om.
  6. Opvarm en pande med rigeligt smør.
  7. Brun mørbraden af på alle sider.
  8. Skær i mellemtiden rødløg i tynde både, rød peberfrugt i grove stykker, kartofler i tynde skiver og squash i stave.
  9. Vend det i olie og kom godt med salt på.
  10. Når mørbraden er brunet af placeres den i et ildfast fast. Vi lavede retten i en pande fra Fiskars, der kan gå i ovnen, så vi bagte det bare i panden. Derefter hældes grøntsagerne i siden af mørbraden og bages i ovnen ved 200 grader varmluft  i 20-25 minutter.
  11. I mens laves paprikasovsen.
  12. Opløs bouillonterning i kogende vand. Sæt bouillonvandet til side (evt. i en lille kande, som er nem at hælde af).
  13. Smelt smør i en gryde.
  14. Tilsæt paprika og cayennepeber.
  15. Tilsæt hvedemel. Pisk det godt sammen, så du får en “melbolle”.
  16. Tilsæt herefter bouillonvand lidt efter lidt, imens der piskes. Din sovs skulle gerne tykne i takt med, at den får lov til at koge op.
  17. Tilsæt herefter tomatpure, engelsk sauce og piskefløde. Pisk det hele godt sammen. Lad sovsen få et opkog, så den tykner.
  18. Smag til sidst til med salt/peber og evt. lidt mere engelsk sauce eller tomatpure.
  19. Server den fyldte mørbrad med stegte grøntsager og kartofler og top med paprikasovs.
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars

Opskrift på fyldt mørbrad med pikant og stegte grøntsager

Her får du et bud på en lækker weekendmenu, nemlig fyldt mørbrad med pikant og stegte grøntsager. Selve mørbraden er fyldt med pikantost og svøbt i bacon. Hvis du er trofast følger her på siden, så ved du, at vi hver måned sætter fokus på månedens råvare i samarbejde med Fiskars. I denne måned har vi valgt to råvarer, nemlig peberfrugt og squash. Peberfrugt og squash smager nemlig skønt som tilbehør og især, hvis det lige steges på panden. Udover peberfrugt og squash, så har vi også lavet lidt rødløg og små kartofler med skræl i.

Efter mørbraden er fyldt og svøbt i bacon, så forsteger vi den altid lige, så den får en flot overflade. Til det har vi brugt All Steel pure stegepande fra Fiskars, som er uden belægning. Det gør, at panden er ekstra langtidsholdbar og giver en hurtig og jævn varmefordeling ved stegning. Panden er lavet i rustfrit stål som gør, at panden er slidstærk og varmebestandig – og derfor kan man sige, at panden som et ekstra plus har en ubegrænset levetid. Derudover er panden 100% fri for plastik og fremstillet af 90% genanvendt stål. Det er jo bæredygtigt, så det vil noget!

Vi har brugt panden som et ildsfast fad efter stegning, hvor vi blot kom kartofler og grøntsager i panden og bagte det i ovnen. Det er nemlig muligt med denne pande, da den som sagt er lavet af rustfrit stål. Det er dejligt nemt, da der er det mindre opvask.

LÆS OGSÅ: Spinatpandekager med laks og hytteost

ingredienserfyldt mørbrad

Fyldt mørbrad med pikantost

Vi laver virkelig ofte fyldt mørbrad med pikantost, hvis vi gerne vil lave en lækker menu. At fylde svinemørbrad er bare sådan en god idé for at gøre den mere spændende. Vi har brugt pikantost, men du kan sagtens bruge en anden slags flødeost. Det smager også godt med en hvidløgsflødeost eller en med krydderurter. Desuden er den svøbt i bacon, men det kan du også sagtens erstatte med serranoskinke eller parmaskinke for en knap så fed version.

stegt fyldt mørbrad

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Kommentarer

Skriv en kommentar